Samfund

Dagens nyheder 21-06-2022

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

USA vil forbyde landminer - næsten

USA vil - næsten - forbyde brug af landminer. Fremover vil det amerikanske militær "ikke udvikle, fremstille eller anskaffe" personelminer, fremgår det af en meddelelse fra Det Hvide Hus. Der er dog en undtagelse i forbuddet. Det omhandler de amerikanske styrker i Sydkorea, der forsvarer den tungt minerede grænse mod Nordkorea, skriver Ritzau. 

29-årig på hospitalet efter knallertulykke

En 29-årig mand er kommet alvorligt til skade efter en knallertulykke i Vollsmose tirsdag aften. Det oplyser Henrik Strauss, der er vagtchef ved Fyns Politi til Ritzau. Manden kørte uden hjelm og har slået hovedet "alvorligt", lyder det. Der er tale om en soloulykke. 

Femårig mister livet i vådeskudsulykke

En femårig dreng mistede mandag eftermiddag livet i en vådeskudsulykke i Paamiut i Grønland. Det oplyser Grønlands Politi i en kortfattet pressemeddelelse tirsdag aften. Politiet har ikke yderligere at tilføje til sagen.

Cyklist død i højresvingsulykke

Tirsdag er en cyklist afgået ved døden i en højresvingsulykke med en lastbil i det centrale København. En del af Bernstorffsgade fra Polititorvet til Kalvebod Brygge er spærret i forbindelsen med ulykken, og vagtchef Henrik Svejstrup opfordrer til at finde alternative ruter. Cyklistens pårørende er ved at blive underrettet. Anmeldelsen kom klokken 17.42. 

Yderlige to tilfælde af abekopper

Der er bekræftet yderligere to tilfælde af abekopper i Danmark, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Det bringer det samlede antal danske tilfælde op på 12.

Slut med nøglekort til netbank 30. juni

Finanstilsynet påbyder banker at stoppe brugen af NemID-nøglekort senest 30. juni. Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse. Efter 30. juni kan kunder altså ikke længere bruge nøglekort til netbank. Påbuddet kommer, på trods af at Finans Danmark ikke mener, at alle bankkunder vil være flyttet over til det nye MitID inden da.

30-årig får 12 års fængsel for narkosalg

En 30-årig mand fra Silkeborg er blevet idømt 12 års fængsel for at besidde og sælge over ti kilo hård narkotika. Det har Retten i Aarhus afgjort tirsdag. Meget af den narko, manden har tilstået at være i besiddelse af og sælge, blev beslaglagt i forbindelse med en aktion på en adresse i Aarhus C.

Halvandetårig kørt på hospitalet efter uheld

En 48-årig kvinde er kommet alvorligt til skade og er fløjet til hospitalet efter et færdselsuheld ved Villingebæk Strandvej ved Gribskov. Samtidig er en godt halvandet år gammel pige kørt på hospitalet i ambulance. De pårørende er underrettet, oplyser Nordsjællands Politi på Twitter. 

Læge i kritisk tilstand – knivstukket under hjemmebesøg

Det var en mandlig læge på hjemmebesøg, som tirsdag blev stukket med kniv i Holmbladsgade i København, oplyser politiet. Lægen er i kritisk tilstand.

24-årig fundet i god behold

Østjyllands Politi søgte efter en 24-årig, der forsvandt natten til mandag efter en bytur i Aarhus Midtby.Han er nu fundet i god behold. 

15-årig får forlænget varetægtsfængsling for at tilslutte sig nynazistisk terrorgruppe

En 15-årig dreng har fået forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er sigtet og varetægtsfængslet for at tilsluttet sig terrorgruppen Feuerkrieg Division. Ved retsmødet blev fængslingsgrundlaget udvidet. Dommeren mener nu også, at der er risiko for, at han ville gentage sine kriminelle handlinger, hvis han blev løsladt.

Ingen EU-medlemmer modsætter sig Ukraine som kandidatland

Der er ingen lande i EU som modsætter sig, at Ukraine opnår status som kandidatland i EU. Det siger Luxembourgs udenrigsminister ifølge det norske nyhedsbureau NTB. Fredag anbefalede EU-Kommissionen, at medlemslandene giver Ukraine status som kandidatland. Og torsdag mødes stats- og regeringschefer for at drøfte spørgsmålet på et topmøde i Bruxelles. 

Omikron-variant BA.5 er nu den dominerende coronavariant i Danmark

Den nye Omikron-undervariant, BA.5, er nu den mest dominerende coronavariant i Danmark. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. I forrige uge udgjorde BA.5 32 procent af alle tilfældene i landet, mens varianten i sidste uge udgjorde 59 procent, oplyser Heinicke tirsdag.

Omfattende britisk togstrejke – over 40.000 kan deltage

Storbritanniens største togstrejke i 30 år blev i dag indledt, da titusindvis af ansatte nedlagde arbejdet i en strid om lønninger og job. Over 40.000 ansatte ved de britiske jernbaner ventes at strejke tirsdag, torsdag og lørdag, mens yderligere strejker og protestaktioner kan opstå i de kommende måneder.

TV 2 sender interview med Uffe Ellemann-Jensen i 'Det sidste ord'

TV 2 viser søndag 26. juni et optaget interview med Uffe Ellemann-Jensen i serien 'Det sidste ord'.

Limfjordstunnellen er åben igen

Der er nu ryddet op efter det uheld, der spærrede det sydgående spor i Limfjordstunnellen, hvilket skabte trafikale problemer rundt om tunnellen. Det skriver Nordjyllands Politi. 

Ikonisk flydende restaurant er sunket i Hongkong

En ikonisk, flydende restaurant i Hongkong er sunket. Restauranten Jumbo har eksisteret i mere end 50 år og var ved at blive flyttet fra havnen, da den kæntrede få dage efter. Virksomheden bag restauranten siger, de er kede af hændelsen, men ingen kom til skade. 

Lastbil havareret i Limfjordstunnellen og skaber kø i Aalborg

En lastbil er havareret på E45 i Limfjordstunnellen. Det skriver Nordjyllands Beredskab på Twitter. Uheldet skaber ifølge Vejdirektoratet trafikale udfordringer omkring tunnellen, hvor lastbilen har tabt gods i det sydgående spor, som for nu er helt spærret. Derfor forventes der først normal trafik sidst på formiddagen.