Nyheder

Dagens nyheder 20. juni 2022

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Danske myndigheder risikerer at handle i strid med menneskerettighederne

Når de danske myndigheder fratager syriske flygtninge fra området omkring Damaskus deres opholdstilladelse, risikerer myndighederne i nogle tilfælde at handle i strid med menneskerettighederne.
Det vurderer Institut for Menneskerettigheder i ny rapport ifølge Information. Blandt andet kritiserer instituttet Udlændingestyrelsen for ikke at tage tilstrækkeligt hensyn til retten til familie- og privatliv, når styrelsen skal vurdere en udsendelse.
 

25 procent af uddannelsespladser til kvote 2

Regeringen vil reservere 25 procent af pladserne på videregående uddannelser til kvote 2. Det fremgår af et udspil fra regeringen. Ansøgerne i kvote 2 skal have bestået en national optagelsesprøve for at komme i betragtning.

Militante islamister har dræbt 132 personer

Militante islamister har dræbt 132 personer i flere angreb på landsbyer i den centrale del af Mali. Det oplyser landets regering ifølge Reuters.

Mand mister livet i arbejdsulykke

En mandlig lastbilchauffør har mistet livet i en arbejdsulykke ved Avedøreholmen i Hvidovre. Det oplyser Bo Nyberg, der er vagtchef hos Københavns Vestegns Politi. Chaufføren var ved at laste, da han fik noget gods ned over sig. De pårørende er underrettet.

Oprydning afsluttet

Oprydningen mellem Aarup og Ejby på Fynske Motorvej er nu afsluttet, og vejen er ikke længere spærret i vestgående retning. Det oplyser Fyns Politi.

8 dræbt og 38 kidnappet i Nigeria

8 personer er blevet slået ihjel, og 38 andre er blevet kidnappet i angreb på to kirker i Nigeria. Det skriver Reuters. Det er anden gang i juni, at kirker bliver angrebet i Nigeria. Ved det første angreb blev 40 personer dræbt.

Energistyrelsen hæver sit gasberedskab

Aktørerne på gasmarkedet skal forberede sig på, at der kan komme en egentlig forsyningskrise. Derfor skærper Energistyrelsen nu sit gasberedskab. Det sker, fordi der i den seneste periode er opstået en stigende usikkerhed om gasleverancer fra Rusland, efter at landet har reduceret leverancerne til Tyskland med 60 procent.

Den israelske regering opløser parlamentet

Den israelske premierminister, Naftali Bennett, vil opløse landets parlament mandag i næste uge og lade udenrigsminister Yair Lapid overtage posten. Det skriver The Jerusalem Post. Tidligere mandag tabte premierministeren to mistillidserklæringer med stemmerne 57-52.

Fynske Motorvej spærret flere steder

Endnu et færdselsuheld har ramt den fynske motorvej, der nu er spærret lige efter Ejby i retning mod Middelfart. I forvejen er Fynske Motorvej spærret i vestgående retning mellem Aarup og Ejby. Det oplyser Fyns Politi.

Største togstrejke i 30 år

Storbritannien står over for den største togstrejke i landet i 30 år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Titusindvis af ansatte ventes at strejke, efter at forhandlinger mellem transportforbundet RMT og togoperatørerne er kollapset mandag. Strejken ventes at finde sted tirsdag, torsdag og lørdag.

Motorvej spærret

Flere lastbiler er stødt sammen på Fynske Motorvej. Det oplyser Fyns Politi på Twitter. Motorvejen er spærret i vestgående retning mellem Aarup og Ejby. Politiet anbefaler, at man søger af motorvejen allerede ved afkørsel 54 Vissenbjerg og kører ad rute 161 mod vest. Vejdirektoratet oplyser, at vejen først ventes genåbnet først på aftenen.

Prognose spår markant flere læger i Danmark i 2045

I de kommende år vil der komme markant flere læger i Danmark. Det fremgår af en prognose fra Sundhedsstyrelsen, som er offentliggjort mandag. På baggrund af blandt andet en øget tilgang til medicinstudierne ventes antallet af læger at stige støt frem mod 2045, sådan at der vil være 60 procent flere læger end i 2021. Det svarer til 17.305 flere læger.

Flere personer ramt af skud i New York

Ni personer ramt af skud i Harlem, New York. En af dem er afgået ved døden. Det skriver ABC News. Ifølge politiet skulle der være tale om to grupper, der skød på hinanden, men der er ikke foretaget nogen anholdelelser på nuværende tidspunkt.

To mænd og en kvinde tiltalt for at planlægge terror

Tre personer er blevet tiltalt for terrorisme. Der er tale om to mænd på henholdsvis 34 og 36 år og en 31-årig kvinde. Ifølge tiltalen anskaffede de tre personer våben og ammunition samt kemikalier og materialer til at fremstille en eller flere bomber, som skulle bruges ved et terrorangreb.

Heathrow beder flyselskaber om at aflyse fly

Heathrow, lufthavnen i London, beder flyselskaber om at aflyse 10 procent af deres fly, fordi lufthavnen ikke kan følge med i leveringen af bagage. Hundredvis af passagerer har ifølge Sky News måttet vente mere end tre timer på deres bagage i weekenden. Det er mangel på medarbejdere, der er skyld i udfordringerne, skriver mediet.

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har mandag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer. Manden kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner, skriver Københavns Politi.

Fem mænd får livstid for dobbeltdrab i Kalundborg

Fem mænd er mandag blevet idømt fængsel på livstid for et banderelateret dobbeltdrab i Kalundborg 17. november 2020. Det har Retten i Holbæk afgjort.

Dødsbrand på danskejet fabrik

Tre medarbejdere fra ScanCom, der er ejet af Lars Larsen Group, har mistet livet i en dødsbrand i Vietnam. Det skriver Ekstra Bladet.

Mand fremstilles i grundlovsforhør for vanvidskørsel

En 57-årig mand fremstilles i grundlovsforhør i Randers, efter at han var tæt på at påkøre en fodgænger og en bilist søndag aften på vej hjem fra Aldi i Ebeltoft. Manden er sigtet for vanvidskørsel, skriver Østjyllands Politi.