Nyheder

Dagens nyheder 14. juni

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Storbritannien udskyder asylansøgeres fly til Rwanda

Det britiske fly, som skulle have fløjet asylansøgere fra Storbritannien til Rwanda, letter ikke tirsdag, skriver en redaktør fra ITV News ifølge Reuters.

Domstol stadfæster, at asylansøger ikke skal flyves til Rwanda

En domstol i Storbritannien har afsagt en kendelse, som gør, at en irakisk asylansøger ikke kan flyves til Rwanda. Det oplyser det britiske indenrigsministerium over for mediet Sky News.

DF vil køre kampagne mod "krænkelseshysteri"

Dansk Folkeparti ønsker med en kampagne imod såkaldte woke-tendenser, "krænkelseshysteri" og identitetspolitik at opnå en bredere appel. Det siger formand for partiet Morten Messerschmidt i et interview med Avisen Danmark tirsdag.

Abekopper skal have nyt navn, siger WHO

Verdenssundhedsorganisationen WHO siger, at den arbejder sammen med eksperter for at finde på et nyt navn for abekopper, skriver BBC. Det sker, efter at mere end 30 videnskabsmænd i sidste uge skrev om det "presserende behov for et ikke-diskriminerende og ikke-stigmatiserende" navn for virussen og den sygdom, den forårsager.

Mette Frederiksen: Danmark er parat til at betale mere til NATO

Danmark ønsker sammen med Holland og en række andre NATO-lande at bidrage yderligere til forsvarsalliancens fælles budget. Det fastslår statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med et besøg i Haag tirsdag aften.

Rusland forlænger amerikansk basketballstjernes varetægtsfængsling

Den amerikanske kvindelige basketballspiller, Brittney Griner, har ifølge lokale statsmedier fået forlænget sin varetægtsfængsling i Rusland indtil 2. juli. Det skriver BBC. 31-årige Griner har siddet varetægtsfængslet siden februar, efter at myndighederne i Moskvas lufthavn angiveligt fandt cannabisolie i hendes bagage. Griner risikerer op til 10 års fængsel, hvis hun bliver dømt. USA siger, at hun fejlagtigt er blevet fængslet.

Usikkerhed om fly med migranter til Rwanda letter

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol bekræfter nu, at den tirsdag har udstedt en ordre, der har forhindret udvisningen af ​​en af de syv personer, der skulle være på den første flyvning af migranter fra Storbritannien til Rwanda. Det skriver Reuters. Efter planen afgår flyet 22.30. Ifølge britiske medier er det nu usikkert om flyet letter. 

Ny undersøgelse: Danskerne er ikke "woke"

Over 80 procent afviser identitetspolitiske mærkesager, ­viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet. Blandt andet er 82 procent af de adspurgte danskere uenige i, at det at male sig sort i hovedet – såkaldt ”blackface” – er problematisk, og langt de fleste mener heller ikke, at vi skal tage hensyn til etnisk baggrund i forhold til eksempelvis sangvalg. Det skriver Kristeligt Dagblad

For første gang er der sket smitte med abekopper i Danmark

Yderligere tre tilfælde af abekopper er konstateret i Danmark. Dermed er det samlede antal nu oppe på syv tilfælde. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Det er første gang, at der er sket smitte med abekopper i Danmark, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Alle metrotog holder stille grundet personer på skinnerne

Opdateret kl. 20.12: Togene kører igen. 

Alle metrotog holder i øjeblikket stille på grund af personer i sporet ved Islands Brygge Station. Det skriver Københavns Metro på Twitter. 

Runesten fundet under køkkengulv kan være blandt landets ældste

En runesten, der for nylig blev fundet under et køkkengulv i Randers, kan være en af landets ældste og dermed yderst sjælden. Det skriver Nationalmuseet på det sociale medie Twitter. Her oplyser museet, at det kræver flere undersøgelser at afgøre, om runestenen for eksempel kan stamme helt tilbage fra 800-tallet, hvor vikingetiden begyndte.

DF mister sit eneste byrådsmedlem i nordjysk kommune

Dansk Folkepartis eneste medlem af byrådet i Vesthimmerland, Liselotte Lynge, har tirsdag meldt sig ud af partiet. Det oplyser hun til TV 2 Nord. Hun fortæller, at udmeldelsen skyldes, at der længe i DF har været talt alt for megen om personfnidder og for lidt om politik.

Risiko for mangel på medicin: For få donerer blod

Der er brug for mange flere bloddonorer, hvis alvorligt syge ikke skal risikere at mangle deres medicin. Det skriver organisationen Bloddonorerne Danmark i en pressemeddelelse.

Opgravning af døde mink blev billigere end forventet

Statskassens regning for opgravningen af døde mink i de jyske byer Nørre Felding og Kølvrå blev billigere end forventet. Det skriver Berlingske på baggrund af et brev fra minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn til Folketingets Finansudvalg. Oprindeligt var der afsat 72 millioner kroner til udgifterne, men regningen endte på 55 millioner kroner.

Mærsk sagsøgt af to kvinder i en sag om voldtægt og seksuel chikane

Den danske rederigigant Mærsk er blevet sagsøgt af to kvinder ved en amerikansk domstol i New York. Det skriver nichemediet ShippingWatch og DR Nyheder. Kvinderne beskylder Mærsk for ikke at beskytte kvinderne og for ikke at tage ansvar i sager om voldtægt og sexchikane.

Rwanda er parat til at tage mod britiske asylansøgere

Rwandas regering har tirsdag erklæret parat til at tage imod tusindvis af asylansøgere, der udvises fra Storbritannien. En talsperson fra regeringen i det afrikanske land kalder en omstridt aftale med London for et "innovativt program". Det skriver AFP ifølge Ritzau. 

Endnu et storskærmsarrangement aflyses

Endnu et storskærmsarrangement i Fælledparken bliver aflyst. Det skriver DBU på Instagram. Det danske U21-herrelandshold skal nemlig møde Tyrkiet tirsdag, men da der ved fredagens landsholdskamp mod Kroatien var storskærm i Fælledparken, som blandt andet medførte kast med fyldte øldåser og andre voldsomheder, har man besluttet også at droppe arrangementet.

Biden besøger saudisk konge og kronprins

USA's præsident, Joe Biden, besøger i næste måned Saudi-Arabien, hvor han vil mødes med kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman, oplyser saudiarabiske medier tirsdag. Det Hvide Hus bekræfter, at Biden kan ventes at mødes med den saudiarabiske kronprins. Det skriver Reuters.

Børn i kontanthjælpsfamilier skal kunne gå til fritidsaktiviteter

Børn i familier, der modtager kontanthjælp, skal også kunne gå til en fritidsaktivitet. Det siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på et pressemøde ifølge Ritzau. Tillægget, som skal dække udgifterne bliver på 250 kroner skattefrit per barn, er øremærket fritidsaktiviteter. 

Udeklareret allegen fundet i fiskefrikadeller

Mælkeallergikere kan reagere på 'Havets økologiske laksefrikadeller med grøntsager' solgt i Coop-forretninger over hele landet. Der er nemlig fundet spor af vallenprotein, som ikke fremgår af mærkningen på produktet. Det skriver Fødevarestyrelsen