Nyheder

Dagens nyheder 21. maj

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Smitteopsporing efter abekopper i Oslo

Oslo Kommune har startet en smitteopsporing efter abekopper. Det skyldes, at en udenlandsk person, som besøgte den norske hovedstad 6.-10. maj, siden har fået konstateret virussen i sit hjemland, skriver Folkehelseinstituttet på sin hjemmeside.

Mistanke om stenkast på motorvej

En anmeldese om stenkast fra en bro var årsagen til, at Nordsjællands Politi spærrede Helsingørmotorvejen mellem Nærum og Gammel Holte. Det oplyser politiet til TV 2 Lorry. Motorvejen er nu genåbnet, skriver Vejdirektoratet.

Politi spærrer Helsingørmotorvejen

Politiet har spærret Helsingørmotorvejen mellem Nærum og Gammel Holte, skriver Vejdirektoratet. Nordsjællands Politi oplyser til B.T., at man "er ude og lede efter noget", men vil ikke sige andet.

Første tilfælde af abekopper i Schweiz 

Schweiz har registreret sit første tilfælde af abekopper. Det oplyser kantonen Bern ifølge Reuters. 

To døde efter Tornado i Michigan

To personer er døde, og flere end 40 er kommet til skade, efter at en sjælden tornado har ramt det lille samfund Gaylord i den amerikanske delstat Michigan. Det skriver AP. 

Politi talstærkt til stede ved rockerfest

Lørdag holder rockerklubben Satudarah fest ved Vodskov lidt uden for Aalborg, og i den forbindelse er Nordjyllands Politi til stede med omkring 50 betjente, der har sat telt op for at registrere gæsterne. Det skriver TV 2 Nord, der har en reporter på stedet.

Radikal EU-parlamentariker opfordres til at trække sig 

Radikale Venstre opfordrer Karen Melchior til at trække sig fra sit mandat i Europa-Parlamentet. Det bekræfter de radikales landsformand over for TV 2.

Morrison erkender nederlag

Australien skal have ny regering. Det står klart, efter at premierminister Scott Morrision har erkendt sit valgnederlag, skriver australske ABC. Han har samtidig meddelt sin afgang som leder af Det Liberale Parti. Anthony Albanese fra Labour står til at blive ny premierminister.

Medieaftale på plads

Et smalt flertal i Folketinget har indgået en ny medieaftale. Det betyder blandt andet 100 millioner kroner mere til DR om året. Få overblikket her.

24syv får ikke forlænget sin sendetilladelse

Radiostationen 24syv (tidligere Radio Loud) får ikke forlænget sin sendetilladelse, når den udløber i 2024. Det står klart, efter at regeringens nye medieaftale blev offentliggjort lørdag. Læs mere her.

Jordskælv øst for Grønland

Et jordskælv er lørdag morgen blevet målt til styrke 6 på richterskalaen i havet mellem Grønland og Svalbard. Det melder European-Mediterranean Seismological Centre. Skælvet skete på en dybde af to kilometer.

En person død under uvejr i Tyskland

En 38-årig mand har mistet livet under voldsomt uvejr i Tyskland. Dødsfaldet skete i Rheinland-Pfalz, da en mand fik elektrisk stød i en oversvømmet kælder og formentlig faldt og slog hovedet, siger tysk politi ifølge Bild. I Nordrhein-Vestfalen er tre tornadoer blevet mål med mange kvæstelser til følge.

Knivstikkeri på Nørrebro i København

En person blev natten til lørdag kørt til hospitalet efter et knivstikkeri på Nørrebrogade i København. Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry. Den sårede er dog ikke i kritisk tilstand. Politiet fik anmeldelsen om knivstikkeriet ved Nørrebro Runddel klokken 03.17 og efterforsker nu sagen. Vagtchef Thomas Hjermind efterlyser i den forbindelse vidner til sagen.

To personer såret efter knivstik i Slagelse

To personer er kommet til skade efter et knivstikkeri i Slagelse. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Ingen af dem er dog i livsfare. Læs hele historien her.

Dagens vejr

Lørdag bryder solen frem i hele landet, men vi må nøjes med 12 til 16 grader. Læs hele dagens vejrudsigt her.

Truslen fra spioner vokser i Europa, viser ny rapport

Truslen fra udenlandske spioner er steget, viser en ny undersøgelse fra det svenske forsvars forskningsinstitut, FOI. Rapporten er baseret på europæiske sager fra 2010-2021, og den viser, at Rusland står bag størstedelen af alle hemmelige efterretningsaktiviteter i Europa. Det skriver SVT.

Massivt politiopbud i Slagelse

Politiet er massivt til stede i Slagelse i forbindelse med en anmeldelse om knivstikkeri. Flere veje er spærret af. Vagtchef Joy Hansel vil endnu ikke sige, om hvor mange tilskadekomne der er, eller hvilken tilstand de er i. Politiet vil være til stede nogle timer fra nu, oplyser hun til TV 2.