Samfund

Dagens nyheder 20. maj

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Rasmus Tantholdt hædret med Publicistprisen

TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt har fredag aften modtaget Publicistprisen for sit arbejde med at reportere fra verdens brændpunkter. Prisen uddeles årligt af Den Danske Publicistklub, der er en forening for danske journalister og andre mediefolk.

Person stukket i maven

En person er blevet stukket i maven med kniv på en adresse i Brønshøj, oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet. Den formodede gerningsmand er anholdt uden dramatik, og politiet mener, at de to personer kender hinanden. 

Meldinger om nåle og piller i karameller på sidste skoledag

Østjyllands Politi har modtaget en anmedelse fra en forælder, om at der skulle være nåle og piller i de karameller, som de ældste elever har kastet på sidste skoledag. Det skriver TV 2 Østjylland. På en sydsjællandsk skole blev der fundet en jernsplint og en nål i karameller, skriver TV 2 ØST.

Trump betaler 110.000 dollars i bøde

Donald Trump har betalt 110.000 dollars (774.000 kroner) i bøder, som en dommer i New York havde idømt ham for foragt for retten, fordi Trump ikke havde udleveret nogle dokumenter til en efterforskning af Trump Organization. Det skriver AP og CNBC.

Storebæltsbroen er åben

Storebæltsboren er igen åben for trafik, melder Sund og Bælt. Broen havde siden klokken 21 været lukket for al biltrafik på grund af vejarbejde.

Storebæltsbroen lukket for al biltrafik

Storebæltsbroen er lukket for al biltrafik på grund af vejarbejde. Det oplyser Sund og Bælt, der forventer, at broen åbner igen klokken 22.

Tyske byer hærget af tornado

En tornado har forårsaget store skader i de tyske byer Lippstadt og Paderborn, skriver Der Spiegel. Politiet oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at 30 personer er kommet til skade. 

Tyrkisk ambassadør kræver svensk politiker udleveret

Tyrkiets ambassadør i Sverige, Hakki Emre Yunt, påstår ifølge det svenske nyhedsbureau TT, at flere medlemmer af Rigsdagen har forbindelse til Kurdistans Arbejderparti, PKK, der er på EU's terrorliste. Specifikt anklager han løsgængeren Amineh Kakabaveh, som han gerne ser udleveret til Tyrkiet. Opdateret klokken 21.18: Ambassadøren afviser over for Sveriges Radio, at han ønsker Amineh Kakabaveh udleveret, og siger, at det må bero sig på en mistforståelse.

Dansker dømt til døden i Nigeria

Danske Peter Nielsen er ved en retssag i Lagos i Nigeria blevet dømt til døden ved hængning for et dobbeltdrab begået i 2018 i den nigerianske hovedstad. Det oplyser en retsreporter ved det nationale nyhedsbureau i Nigeria til TV 2.

Bidens sikkerhedsfolk smidt ud af Sydkorea

Forud for Joe Bidens besøg i Sydkorea er to af hans sikkerhedsfolk fra Secret Service blevet smidt ud af landet for "en hændelse uden for tjeneste", oplyser Secret Service ifølge NBC News. En af dem efterforskes ifølge sydkoreansk politi for vold mod en lokal mand nær Bidens hotel.

Macron udpeger karrierediplomat som udenrigsminister

Frankrigs genvalgte præsident, Emmanuel Macron, har udnævnt karrierediplomaten og nuværende ambassadør i Storbritannien, Catherine Colonna, til ny udenrigsminister. Det skriver Reuters. Finansminister Bruno Le Maire og indenrigsminister Gerald Darmanin fortsætter.

110 millioner til dansk diplomati

Partierne bag det nationale kompromis om dansk sikkerhedspolitik er blevet enige om at tilføre 110 millioner kroner til dansk diplomati over de næste to år. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Bus med 36 passagerer i uheld

En turistbus med 36 passagerer er kørt i grøften ved Veflinge på Fyn. Ingen er kommet til skade ved selve uheldet, men dørene kan ikke åbnes, og passagerne kan derfor ikke komme ud, oplyser Fyns Politi til TV 2.

Pukkelhval set i Nordjylland

Torsdag blev en pukkelhval set af en lokal fisker ved Bratten nord for Frederikshavn. Det skriver TV 2 NORD.

To varetægtsfængslet for drab

En 29-årig kvinde og en 30-årig mand, der er sigtet for drab, er ved Retten i Kolding blevet varetægtsfængslet i to uger. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. De kærede ikke afgørelsen.

31-årig sigtet for voldtægt af tre kvinder

Københavns Politi har sigtet en 31-årig mand for at have voldtaget tre kvinder, mens de var påvirket af stoffer. Han er ved Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver Ritzau.

Lasagneplader tilbagekaldes

Geia Food A/S tilbagekalder La Pasta Di Maria Friske lasagneplader på grund af mug. Det oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside. Lasagnepladerne er solgt i Rema 1000-butikker over hele landet.

Sundhedsstyrelsen har en plan for abekopper

Der er endnu ikke set tilfælde af abekopper i Danmark, men Sundhedsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer for, hvordan sygdommen skal håndteres, hvis den dukker op. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Oppositionspartier trækker sig fra forhandlinger om medieaftale

Det ser ud til, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skal forberede sig på et smalt forlig om en ny medieaftale. Efter månedlange forhandlinger og massevis af møder er oppositionspartierne Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti fredag eftermiddag ude af forhandlingerne. Det skriver Det Konservative Folkepartis medieordfører, Birgitte Bergman, på Twitter.

To personer fængsles for mishandling, frihedsberøvelse og røveri

En 37-årig mand og en 33-årig kvinde er hver idømt syv års fængsel for blandt andet mishandling, frihedsberøvelse og røveri mod en 31-årig mand, som kvinden havde fået kontakt til via en datingside.