Nyheder

Dagens nyheder 14. maj 2022

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Flere personer ramt af skud

Mindst otte personer har mistet livet, efter en person begyndte at skyde ved ved et supermarked i den amerikanske by Buffalo i staten New York. Det oplyser det lokale politi til AP. Det er uvist, hvad motivet er, men gerningsmanden er pågrebet.

Politiet efterforsker mistænkeligt dødsfald

Sydjyllands Politi efterforsker et mistænkeligt dødsfald i Padborg. Anmeldelsen kom klokken 13.42, og politiet er fortsat i gang med de tekniske undersøgelser på stedet. Den afdøde er en mand, og de pårørende er underrettede. En mand er desuden blevet anholdt i sagen.

Mand død efter knivstik på kræmmermarked

Den 32-årige mand, som fredag aften blev stukket ned med kniv ved Døllefjelde Musse Marked på Lolland, er nu afgået ved døden. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. De skriver desuden, at sagen nu efterforskes som en drabsag i stedet for en sag om drabsforsøg. Politiet har en formodning om, hvem gerningsmanden er og har opfordret ham til at henvende sig til politiet.

Brand under kontrol

Branden i Farsø er under kontrol og ikke længere til fare for omgivelserne. Det oplyser Nordjyllands Politi. 

Politiet opfordrer borgere til at lukke døre og vinduer i forbindelse med brand

Der er brand i en bygning i Farsø, og politiet opfordrer nu borgere i nærområdet til at lukke døre og vinduer, da der er en kraftig røgudvikling. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter. Branden er i Hovedgaden 73, og den kraftige blæst giver udfordringer for slukningsarbejdet, så borgere bedes holde sig fra området.

Palæstinensere vil have hjælp til opklaring af drab på journalist

Det Palæstinensiske Selvstyre i Ramallah på den israelsk-besatte Vestbred vil byde det velkomment, hvis internationale grupper involveres i efterforskningen af drabet på journalisten Shireen Abu Akleh. FN's Sikkerhedsråd fordømte lørdag enstemmigt drabet på den 51-årige journalist. 

427 coronasmittede

Det seneste døgn er der registreret 427 coronasmittede. Det viser seneste tal fra Statens Serum Institut. Tre ligger i respirator, og syv er døde.

Enhedslistens EU-modstand er nu fortid

Enhedslistens delegerede har netop stemt imod det éne forslag til en ny politik, der fortsat ville kæmpe for en udmeldelse af EU. Dermed er venstrefløjens EU-modstand reelt fortid.

Død præsidents bror udpeget som efterfølger i de De Forende Arabiske Emirater

Den 61-årige Mohammed bin Zayed al-Nayhan er lørdag formelt blevet valgt som præsident for De Forende Arabiske Emirater. Han efterfølger sin bror Khalifa, som døde fredag i en alder af 73 år.

Ukraine er storfavorit i Eurovision

Hvis man skal tro bookmakerne, så behøver Ukraines Eurovision-deltager knap nok gå på scenen i lørdagens finale for at vinde. En sejr til det krigshærgede land giver pengene omkring 1,3 gange igen, mens den forudsete andenplads - Storbritannien - giver omkring syv gange. En sejr til Tyskland giver pengene 500 gange igen. 

Politiet efterlyser vidner til drabsforsøg

En mand blev fredag stukket med kniv til Døllefjelde-Musse Marked på Lolland, og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser nu, at det efterforskes som et drabsforsøg, og at de søger vidner. Politiet har en formodning om, hvem gerningsmanden er. Offerets tilstand er kritisk. 

Corona koster Kina værtskabet for stor fodboldslutrunde

Mens coronapandemien nærmest intet fylder i Danmark, er situationen markant anderledes i Kina, og det får nu nye konsekvenser. Kina har således opgivet værtskabet af Asian Cup, som er Asiens pendant til EM, i 2023.

Hver tiende af de unge har købt jodtabletter

Omkring hver tiende i alderen 18-29 år har købt job inden for de seneste to måneder, viser en måling af YouGov for B.T. Samlet har fire procent af alle voksne indkøbt jodtabletter, og det gælder især mænd. Sundhedsstyrelsen vil indkøbe to millioner jodtabletter, og der har været stor forvirring om, hvorvidt det har haft relation til krigen i Ukraine eller ej

To turister på Mallorca styrter i døden fra balkon og klippe

To turister er med få timers mellemrum omkommet på den spanske ferieø Mallorca i separate hændelser, som ifølge det lokale dagblad Diario de Mallorca skyldtes "grov uagtsomhed". Den ene faldt ned fra en hotelbalkon, mens den anden sprang ud fra en klippe og ramte en stor sten.

Mand stukket med kniv på Døllefjelde Musse Marked

En mand er fredag aften blevet stukket med kniv på Døllefjelde Musse Marked, der foregår denne weekend i Nysted på Lolland. Manden er blevet bragt til hospitalet, men vagtchefen i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kender ikke hans tilstand. Ingen er anholdt.