Nyheder

Dagens nyheder 11. maj 2022

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Disney+ har fået otte millioner nye abonnementer det seneste kvartal

Walt Disney fik i det seneste kvartal næsten otte millioner nye abonnenter til sin streamingtjeneste, Disney+. Det fremgå af underholdningskoncernens kvartalsregnskab offentliggjort onsdag aften dansk tid, skriver Reuters.

Oslo reducerer vanding på gravpladser

På grund af vandmangel opfordrer Oslo nu til, at der vandes så lidt som muligt på gravpladser i Oslo, skriver mediet Avisa Oslo. Det sker som følge af, at de er ramt af meget tørke i hovedstaden og derfor mangler vand. 

Senatet blokerer for demokratisk lovforslag om abort

Et demokratisk lovforslag, der skulle sikre retten til abort i hele USA, er faldet i det amerikanske Senat. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.Forslaget ville flytte spørgsmålet om abort ind under den føderale lovgivning. Dermed ville Demokraterne sikre adgang til fri abort i hele landet.

Regeringen vil ændre regler for permanent ophold

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) siger i et interview med Politiken, at der skal ændres i reglerne for, hvornår en udlænding kan få lov at blive i Danmark permanent. I fremtiden skal det være muligt for også udlændinge i lønnet praktik at få permanent opholdstilladelse, skriver avisen.

Gode tegn for dansk økonomi i første måneder af 2022

De første måneder af 2022 har vist gode tegn for dansk økonomi. Finansministeriet forudser i ny økonomisk redegørelse en vækst i bnp på 3,4 procent. Det skriver Børsen.

Fire bandemedlemmer idømmes fængsel på livstid

Fire bandemedlemmer straffes med fængsel på livstid for drabsforsøg og drab begået mod en 22-årig mand i Husum i 2020. Det har Retten på Frederiksberg afgjort onsdag aften, skriver Ritzau.

Nu må Grønland selv bestemme over tidszoner

Grønland får nu retten til at bestemme over deres tidszone. Der er nemlig regler for, hvem der fastlægger tidszonerne i et bestemt land. Onsdag har formand for Grønlands regering, Múte Bourup Egede sammen med transportminister Trine Bramsen (S) underskrevet en aftale om overdragelse.

Krav om mundbind i europæiske lufthavne og fly ophører

Fra mandag 16. maj vil det ikke længere være et krav fra Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA), at man skal bære mundbind i europæiske fly og lufthavne. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Region Midtjylland kan miste godkendelse til særlig form for operation

Sundhedsstyrelsen lægger op til at fratage Region Midtjylland sin godkendelse til at foretage en særlig form for operation på patienter, der kommer på karkirurgisk afdeling. Det oplyser styrelsen i et skriftligt svar til Jyllands-Posten. Det gælder operationer på patienter, der har bekymrende store udposninger på legemspulsåren, hvor både brystkassen og bughulen er involveret.

Over 100.000 amerikanere døde sidste år af en overdosis

Over 107.600 amerikanere døde i 2021 af en overdosis. Det fremgår af en amerikansk rapport udført af USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC), skriver NBC News. Det er det højeste antal døde af en overdosis nogensinde i USA, lyder det.

Verdens største hvide diamant solgt på auktion

Diamanten 'The Rock', der er den største hvide diamant, er onsdag solgt for 18,6 millioner schweiziske franc ved en auktion i Genève. Det fremgår af auktionen på auktionshuset Christie's hjemmeside. Det svarer til 132 millioner kroner, skriver Ritzau.
 

EU og USA opfordrer til undersøgelse af drab på journalist

Både EU og USA opfordrer onsdag til uafhængige undersøgelser af drabet på Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh på Vestbredden. Den palæstinensisk-amerikanske journalist blev dræbt, da hun dækkede en militærrazzia i byen Jenin. Det skriver nyhedsbureauet AFP. 

Filmselskab nægter sikkerhedsfejl i forbindelse med dødeligt skud

Produktionsselskabet bag filmen 'Rust' bestrider den officielle rapport, der tidligere har konkluderet, at selskabet blæste på våbensikkerheden på filmsettet, da skuespiller Alec Baldwin ved en ulykke skød og dræbte en filmfotograf. Det skriver BBC.

Tidligere rektor på Herlufsholm undskylder

Tidligere rektor på Herlufsholm Klaus Eusebius Jacobsen skriver i en mail til Ritzau, at han netop har sendt en undskyldning til prins Nikolai og hans forældre for at nævne en episode fra skolen, hvor Nikolai blev hjemsendt for at bryde med alkoholpolitikken.

Tre mænd skal i grundlovsforhør for besiddelse og salg af narkotika

Tre mænd skal torsdag fremstilles ved et grundlovsforhør ved Retten i Randers. Mændene er sigtet for at være i besiddelse af og sælge 18 kilo hård narkotika. Det skriver National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Roskilde skal huse nyt institut under Kulturministeriet

Et nyt Kulturens Analyseinstitut kommer til at ligge i Roskilde. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. Instituttet skal, som navnet siger, beskæftige sig med analyser på kunst- og kulturområdet og formidle aktuel forskning fra både ind- og udland.

Radikale Venstre vil have genåbnet aftale om elevfordeling

De radikale vil nu have genåbnet aftalen om elevfordelingen på landets gymnasier, ellers er partiet klar til at forlade den. Til Ritzau siger partiet, at de godt kan forstå forældrenes utilfredshed, og at partiet "kræver", at man skrotter lodtrækningen til fordel for et nærhedsprincip.

Svag opbremsning i amerikansk inflation

De amerikanske forbrugerpriser steg i april med 8,3 procent. Det betyder en lille opbremsning i den inflation, der har præget amerikansk økonomi. Det tilsvarende tal for marts var 8,6 procent. Det viser tal fra den amerikanske regering.

Fødevarestyrelsen advarer om fisk fanget i Faxe Å

Fødevarestyrelsen fraråder at spise fisk, der er fanget i Faxe Å på Sjælland. Det skyldes, at der er blevet målt for høje værdier af det kemiske stof PFOS samt forhøjede værdier af andre PFAS-stoffer i vandløbet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Faxe Kommune onsdag.

Joachim og Alexandra er rasende: Prins Nikolai er blevet svigtet

Prins Joachim og grevinde Alexandra er rasende over, at Herlufsholms tidligere rektor har udleveret deres søn, prins Nikolai, der i sin tid fik en advarsel og blev bortvist. Det siger de i en udtalelse til Ekstra Bladet.

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi – for at sige det på godt dansk – rasende over at se vores søn blive udleveret, står der blandt andet.