Nyheder

Dagens nyheder 6. maj

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Dommer afviser Trumps søgsmål

En amerikansk dommer har afvist et søgsmål fra Donald Trump imod Twitters beslutning om at udelukke den tidligere præsident fra sin platform. Det skriver Reuters. Donald Trump mener, at udelukkelsen krænker hans ytringsfrihed.

To mænd stukket ned i København

To yngre mænd er fredag aften blevet stukket ned i København. Politiet ved endnu ikke, om de to sager har noget med hinanden at gøre. Det oplyser Københavns Politi til Ritzau. Begge mænd er ved bevidsthed og udenfor livsfare.

Skuespiller Mike Hagerty er død

Den amerikanske skuespiller Mike Hagerty er død, 67 år. Det oplyser tv-selskabet HBO til Hollywood Reporter. Skuespilleren er kendt fra biroller i flere tv-serier, ikke mindst som viceværten hr. Treeger i 'Venner'.

Brand i friskole på Fyn

Der er fredag aften udbrudt brand på Gislev Friskole på den sydøstlige del af Fyn. Det viser billeder fra stedet. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Beredskab Fyn eller Fyns Politi, skriver Ritzau.

Motorvej spærret

Fynske Motorvej er spærret i østgående retning mellem Odense V og Odense SV. Det skyldes en brændende lastbil, skriver Fyns Politi på Twitter.
 

Tre personer reddet i land

Tre personer blev fredag aften reddet i land, efter at de kæntrede med en båd i Limfjorden. Det skriver TV 2 Nord. Nordjyllands Beredskab fik en melding om ulykken klokken 18.43 og sendte en helikopter i luften. 

Mindst otte dræbt i eksplosion i Havana

Mindst otte personer har mistet livet, og omkring 30 er kommet til skade i en eksplosion på et hotel i Cubas hovedstad, Havana. Det oplyser landets præsidentkontor ifølge AFP. 13 personer meldes savnet. 

Undtagelsestilstand i Sri Lanka

Sri Lankas præsident, Gotabaya Rajapaksa, har erklæret undtagelsestilstand fra midnat i landet, der er i store økonomiske problemer. Tidligere på dagen brugte politiet tåregas og vandkanoner mod demonstranter.

Fire dræbt i eksplosion i Havana

Fire personer er ifølge cubansk stats-tv dræbt i en eksplosion på et hotel i det centrale Havana, og flere er såret. Præsident Miguel Diaz-Canel siger, at årsagen efterforskes, men det er ikke en bombe. Det skriver Reuters.

Oslo sparer på vandet

En snefattig vinter og et rekordtørt forår er gået hårdt ud over Oslos vandforsyning. Borgerne i den norske hovedstad er derfor blevet bedt om at tage kortere brusebade og generelt spare på vandet. Samtidig lukker byen flere springvand og dropper blandt andet daglig vask af bybusser. Det skriver Aftenposten.

Kraftig eksplosion i Havana

Der er meldinger om en kraftig eksplosion på Hotel Saratoga, som ligger centralt i Cubas hovedstad, Havana. Det skriver cubansk statsmedie Granma, som bringer billeder af det beskadigede hotel.

Omkring 100 personer frihedsberøvet i København

I omegnen af 100 personer er blevet frihedsberøvet af politiet i forbindelse med en demonstration i København, oplyser vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard fra Københavns Politi til Ritzau. 

Risikoniveauet sænkes til 1 for første gang

For første gang under coronaepidemien nedjusteres risikoniveauet til 1 i hele Danmark, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det laveste niveau til dato, skriver han.

Over 50 frihedsberøvelser ved demonstration

Politiet har fredag frihedsberøvet omkring 60 personer i forbindelse med en demonstration, hvor klimabevægelsen Extinction Rebellion forsøgte at blokere alle broer til Christiansborg i København. Det oplyser Københavns Politi, som også siger, at trafikken kører normalt igen, til TV 2 Lorry.

Dansker død i Irak

En dansk statsborger er afgået ved døden i det nordlige Irak. Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice, som er i kontakt med de pårørende og yder konsulær bistand i sagen. På grund af tavhedspligt kan Borgerservice ikke oplyse yderligere.

Dronning Margrethe besøger Gellerupparken

Dronning Margrethe vil til sommer besøge Gellerupparken, der optræder på regeringens liste over udsatte boligområder, tidligere kaldet ghettolisten. Det sker i forbindelse med årets sommertogt, der tager dronningen forbi Aarhus, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Politiet efterforsker britisk oppositionsleder

Britisk politi efterforsker om Labour-lederen, Keir Starmer, har brudt coronareglerne i 2021, efter at optagelser har vist oppositionslederen drikke en øl med kollegaer i Durham. Det bekræfter det lokale politi ifølge Sky News.

Flere partier tilslutter sig ministers forslag efter Herlufsholm-dokumentar

Regeringens støttepartier, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten, tilslutter sig undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils (S) ønske om ændringer på området. Det sker, efter at TV 2 torsdag viste en dokumentar om elevers oplevelser på kostskolen Herlufsholm. Det skriver Ritzau.

Jens Rohde stopper i politik

Jens Rohde, der er folketingsmedlem for Kristendemokraterne, stopper i politik. Det siger han i et interview med Ekstra Bladet. Sidste år skiftede Jens Rohde fra Radikale Venstre til Kristendemokraterne. Inden da var han medlem af Venstre fra 1993 til 2015.