Datter frifundet i drabssag

38-ĂĄrige Louise Lauersen er blevet frifundet for drabet pĂĄ sin mor.

Det var et nævningeting i Landsretten i Aalborg, der i dag afgjorde, at hun ikke er skyldig.

Da dommen blev afsagt, udbrød Louise Lausersen et glædes skrig, og hun var i følge TV2's reporter tæt på at besvime i retten. Louise Lauersen har siddet varetægtsfængslet i Aalborg arrest i 14 måneder siden knivdrabet, der fandt sted i juni 2006. I dag kan hun vende hjem til sine børn i Suldrup i Nordjylland.

Under dagens retsbelæring sagde retsformanden, at der ikke er nogen tvivl om, at det enten er Louises far eller Louise selv, der har dræbt den 60-årige lægefrue med syv knivstik. Men det betyder ikke nødvendigvis, at faren sigtes.

"Det er en beslutning, som politiet skal tage, og det er ikke sikkert, de gør det," sagde Louises forsvarer, Michael Juul Eriksen, der også var tydeligt lettet efter dommen.

Faren har været vidne i sagen, og Michael Juul Eriksen har forsøgt at bevise, at det var faren og ikke hans klient, der begik drabet.

"Jeg har peget pĂĄ faren for at sĂĄ tvivl om min klients skyld, men det er ikke det samme, som at jeg har bevist hans skyld," siger han.

Flest beviser mod datteren
I første omgang blev både faren og datteren sigtet i sagen fra Suldrup i Nordjylland, men politiets materiale var mest belastende i forhold til datteren, og sigtelsen mod faren frafaldt.

Men i løbet af retssagen har datteren fastholdt, at det var hendes far, der dræbte moren med flere knivstik.

"Lynhurtigt er min far henne ved mor. Jeg ser det første stik. Det er ret højt oppe. Så smider jeg mig ned over mor, fordi jeg instinktivt ved, at han ikke vil gøre mig noget," har hun forklaret i Landsretten i Aalborg.

Ifølge hendes beretning så hun sin far stikken moren to gange, inden hun løb fra huset. Moren havde i alt syv knivstik, og de sidste fem mener datteren, faren har påført moren, efter datteren forlod huset.

Det billede, datteren ellers har tegnet i retten, er af en familie præget af terror fra farens side. Lige som druk, vold og pillemisbrug har været en del af hverdagen.

Farens forklaring har omvendt været, at hans kone og datter havde en mor-datter samtale i stuen, mens han opholdt sig i soveværelset. På et tidspunkt kom datteren ind til ham og sagde farvel, og da han noget tid senere ikke kunne forstå, hvor moren blev af, gik han ud i stuen, hvor han fandt sin kone dræbt af syv knivstik, som han mener, datteren har påført hende.

Det var faren, der efter drabet tilkaldte politiet, som en halv time senere anholdt datteren i hendes hjem i nærheden af forældrenes bopæl.

Frifindelsen af Louise Lauersen er endelig og kan ikke ankes.