Bitter frimurerstrid afsluttes i dag

16x9

En bitter strid inden for den danske fri-murer-loge, ventes afsluttet i civil retssag i dag

En bitter strid inden for det danske frimureri får en juridisk slutning i dag, når Københavns Byret afsiger dom i en civil retssag, hvor ekskluderede medlemmer af Det Danske Frimurerlaug har slæbt stormesteren i retten for at komme ind i varmen igen.

De ledende medlemmer blev smidt ud som konsekvens af en længerevarende farce, hvor en nordmand under det falske navn William Green fuppede sig til tops i den anerkendte frimurerloge 'Det Dan­ske Frimurerlaug'. Med falske ordener og dokumenter samt en velsmurt tunge opnåede han den høje titel som laugmester.

Tog navn fra død brite
En logebror fik dog mistanke til William Green, og han satte en personundersøgelse i gang. Her blev det afsløret, at hans cv var mere fup end fakta, og at han havde taget navnet fra en død engelsk logebror.

I dag er William Green udstødt, men det skete først efter den største frimurerloge 'Den Danske Frimurerorden' skred ind over for ledelsen i Det Danske Frimurerlaug.

Brød med årelang tradition
Den 3. september tog stormesteren i Den Danske Frimurerorden konsekvensen og udstødte de to ansvarlige, Oscar Lessing og Erik Gaarde Jensen for deres håndtering af svindleren William Green. Det var Oscar Lessing, der tildelte William Green titlen som laugsmester.

Dermed brød stormesteren med traditionen om, at Det Danske Frimurerlaug suverænt klarer interne sager.

Vil ind i varmen igen
Derfor har de to udstødte logebrødre nu slæbt stormesteren i retten for at få omstødt ekskluderingen, så de igen kan fortsætte som frimurere i Det Danske Frimurerlaug.

Sagen er særligt spektakulær, fordi frimurerne sjældent stikker næsen frem i offentligheden. Dommen ventes at falde i løbet af eftermiddagen.