Straffet for at forsvare pige

Hej Bruno

Jeg har et spørgsmål, det ligger nogle år tilbage.

En ven og jeg var på vej hjem i morgentoget efter en bytur.

På hovedbanegården kom der 4-5 larmende elementer ind i det næsten tomme tog, de begyndte at ødelægge og udøve hærværk, til sidst begyndte de at genere en ung pige, og det endte med at de prøvede at flå tøjet af hende, der greb vi ind og kom i klammeri med de pågældende bøller.

Det endte med, at min ven fik banket den ene voldsmands hoved ind igennem en af de tykke ruder, som er mellem gang og kupe, og en anden fik en brækket næse.

Nu kommer det paradoksale, min ven kom i fængsel i 4 måneder, og jeg fik en dom og samfundstjeneste i 60 timer.

min ven havde en tidligere dom for tyveri som var 1 1/2 gammel.

Er det retfærdig?

Jeg kan forstå på loven, at vi ikke måtte lade være med at gribe ind, og bliver dømt når vi gør det.

Hilsen Peter Jensen

Hej Peter.

Jeg mener, at er det OK, at gribe ind overfor disse uroelementer, men indgrebet skal stå i forhold til det uroelementerne har gjort.

Jeg mener ikke, at det er OK, at personer, der udøver hærværk og generer andre mennesker, skal have hovedet trykket gennem en rude og en anden have brækket næse. Jeg vil vurdere, at personerne skulle være fastholdt og overgivet til politiet. Politiet kan så herefter straffe disse for de overtrædelser de måtte have forøvet.

Jeg har forklaret det mere detaljeret i et tidligere svar, omkring selvforsvar mod angreb og her er reglerne nogenlunde de samme.

Håber det er forståeligt.

MVH - Bruno.