Døtre til æresdræbt kan rejse hjem

16x9

Bør-ne-ne til den 31_å-ri-ge dansk_pa-ki-stan-ske kvin-de, der blev æres-dræbt i Pa-ki-stan, kan rej-se hjem

Børnene til den 31-årige dansk-paki­stanske kvinde, der blev skudt i lands­byen Jora i Pakistan, kan nu komme hjem til Danmark. Det bekræfter Udenrigsministeriets borgerservice over for Ritzau.

De to piger på otte og seks år bor stadig hos farens familie i Pakistan, selvom faren selv opholder sig i Dan­mark. Han var ved sagens begyndelse fængslet i tre dage af dansk politi efter for­lydender om, at han skulle have god­kendt drabet. Men da der ikke kom nogle beviser fra Pakistan, valgte politiet at lade ham gå igen.

Bor i huset, hvor moder blev dræbt
I Udenrigsministeriet kan man ikke sige noget om, hvornår pigerne kan komme hjem, selv om formaliteter omkring pas og lignende nu er i orden.

Men spørger man det lokale politi, der sidder med sagen, så vil det være godt for pigerne at forlade huset.

"De bor stadig i det samme hus og sover måske endda i det samme rum, hvor deres mor blev dræbt. Så man kan godt forestille sig, hvordan deres situation er," siger efterforskningsleder Shaukat Ali fra politiet i Khariyan.

Svoger har tilstået drab
Selve drabssagen bliver nu overdraget til en højere myndighed. Regionspolitiet for hele Gujrat distriktet skal nu gennemgå det lokale politis materiale og vil selv tage på besøg i Jora.

Den dræbte kvindes svoger har tilstået drabet og forklaret det med, at kvinden havde en skidt karakter. Men den forklaring har politiet indtil nu ikke haft meget tiltro til.

Ud over svogeren sidder tre andre familiemedlemmer fængslet. De kan efter pakistansk tradition løslades, hvis de med hånden på koranen kan overbevise 20 gode borgere i byen om, at de er uskyldige.

Men ifølge det lokale politi, har det endnu ikke været muligt at få 20 personer til at stå frem og sige god for familien.