Politiet lukker to rockerklubhuse

Politiet mener, at der er "en betydelig risiko" for angreb pĂĄ opholdsstederne.

Københavns Vestegns Politi har tirsdag udstedt opholdsforbud i to rockerklubhuse på Vestegnen.

Det ene ligger på adressen Hvidsværmervej 119 i Rødovre – det andet på Ole Rømers Vej 67 i Taastrup, og ifølge politiet agerer de opholdssteder for rockergruppen Hells Angels (HA).

Politiet forbyder enhver adgang til adresserne, og overtrædelse af forbuddet kan straffes med fængsel i op til to år, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Træder i kraft i dag

Opholdsforbuddet træder i kraft i dag, 12. september, klokken 13.30 og gælder indtil videre frem til 26. september 2023 klokken 13.30.

Baggrunden for forbuddet er den verserende konflikt mellem rockergruppen Hells Angels og bandegrupperingen Loyal To Familia (LTF).

Ifølge politiet er der nemlig "en betydelig risiko for et angreb" på opholdsstederne, hvilket kan "være til fare for personer", der bor eller opholder sig i nærheden.

Bandekonflikten har "fået et nøk op"

Det er anden dag i træk, at politiet slår ned på rockerborge.

Mandag lukkede Københavns Politi hele tre af slagsen – heriblandt et klubhus for Hells Angels på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter, der natten til lørdag blev ramt af en eksplosion.

Ifølge Københavns Politi er bandekonflikten blevet skærpet efter eksplosionen på Svanevej:

- Den har fået et nøk op, sagde Thomas Marko Juhl, efterforskningsleder og politiinspektør ved Københavns Politi, på et kort pressemøde ved Politigården i København mandag aften.

De andre tilholdssteder, der mandag blev lukket, ligger på Tømmerup Stationsvej i Kastrup og Siljangade i København Syd.

Ny bandepakke pĂĄ vej

Tirsdag eftermiddag præsenterer regeringen 39 initiativer i en ny bandepakke, der skal komme rocker- og bandekriminaliteten til livs.

Her kan du i en detaljeret liveblog følge pressemødet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S), vicestatsminister og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V), justitsminister Peter Hummelgaard (S) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) deltager.