Nu reagerer familien: - Ingen straf virker hård nok, når man mister det dyrebareste i sit liv

Mia Skadhauge Stevns familie opfordrer danske børn og unge til ikke at lade sig skræmme af en "gal mands værk".

Familien til den 22-årige dræbte Mia Skadhauge Stevn udtaler sig nu for første gang.

Det sker i en skriftlig udtalelse til TV 2.

- Ingen straf virker hård nok, når man mister det dyrebareste i sit liv. Dommen ændrer jo ikke på, hvad vi har mistet – en datter, en kæreste, en søster, en, vi har elsket. Vores kærlige, livsglade Mia kommer ikke tilbage.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at der torsdag er faldet dom i sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn 6. februar 2022. En dom, som lød på forvaring til den 38-årige elektriker Thomas Thomsen

Familien sender ved samme lejlighed en stor tak til Danmark:

- Vi vil gerne udtrykke en stor tak til hele Danmark for al den sympati, hjælp og omsorg, vi har mærket, siden Mias og vores liv forandrede sig søndag 6. februar 2022.

Udtalelsen er underskrevet af Mia Skadhauge Stevns mor, far og søster.

"En gal mands værk"

I udtalelsen gør familien det også klart, at Mia Skadhauge Stevns død ”var en gal mands værk” og ikke er en generelt frygt værdig.

Derfor lyder opfordringen fra dem, at børn og unge ”ikke skal lade sig skræmme fra at leve det fantastiske og frie liv, der er mulighed for i Danmark".

- Vores Mia elskede livet, hun satte stor pris på livet og tog ikke noget som en selvfølge. Hun udtrykte taknemmelighed til os og for de muligheder, hun havde. Hun arbejdede målrettet mod hendes mål.

- Mia var fuld af empati og omsorg over for andre mennesker. Hun elskede sin familie, kæreste og venner. Hun var alt det, man kunne ønske sig af en datter. Os, der elsker Mia, kommer til at savne og mangle hende i resten af vores liv, skriver familien.

Takker hele Danmark

Udover at takke hele Danmark i brevet lyder også en særlig tak til politiet for deres hurtige indsats og deres grundige arbejde med sagen.

Ligeledes takker familien personalet i Retten i Aalborg og alle dem, som i forbindelse med deres tab har haft berøring med dem.

- Vi vil også gerne sige tak til presse og medier for at have udvist respekt og hensyn omkring os og respektere vores valg om ikke at udtale os på noget tidspunkt. Også tak for at vurdere, hvad der er nødvendigt at informere om, skriver familien videre i brevet.

Utroværdig forklaring

Mia Skadhauge Stevns gerningsmand, Thomas Thomsen, blev torsdag idømt forvaring for drabet, for voldtægtsforsøg og for at partere hendes lig.

Dagen før var han blevet kendt skyldig alle tre forhold. Det var dog kun sidstnævnte – parteringen – som den 38-årige elektriker havde erkendt sig skyldig i.

Retten fandt dog hans version af, hvad der skete 6. februar sidste år, fuldstændig utroværdig og konstrueret til lejligheden. Derfor tilsidesatte den hans forklaring.

Thomas Thomsens forsvarer, Mette Grith Stage, har efter dommen meddelt, at han anker dommen med henblik på frifindelse for drab og voldtægtsforsøg, alternativt formildelse af dommen.