Krimi

Bilist fængslet for vanvidskørsel efter trafikdrab i Vamdrup

En 26-årig mand blev 14. maj dræbt i en trafikulykke i Vamdrup. En 37-årig mand er nu varetægtsfængslet.

En dommer i Retten i Kolding har onsdag varetægtsfængslet en 37-årig mand for et trafikdrab tidligere på måneden.

Bilisten er blevet sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, hvilket også kendetegnes som vanvidskørsel.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi på Twitter.

Ifølge JydskeVestkysten blev den 37-årige allerede i forrige uge sigtet for at have kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer og alkohol.

Ulykken fandt sted 14. maj kort efter midnat på Koldingvej i Vamdrup.

Her kørte den 37-årige bilist frontalt sammen med en bil med en 26-årig mand, som blev dræbt.

I bilen med den 26-årige sad også en kvinde på 22 år og en mand på 25 år. De overlevede begge men blev undersøgt på hospitalet.

Var narkopåvirket

Politiet oplyste efter ulykken, at den 37-årige mand slap fra ulykken med livet i behold, men det kunne ikke oplyse nærmere om hans tilstand.

Anklagerfuldmægtig Sofie Olsen oplyser til Ritzau, at manden ikke fik livstruende skader. Han er først blevet stillet for retten nu, da politiet har skullet klarlægge forløbet.

- Der har været noget efterforskningsarbejde, og man har afventet en retskemisk erklæring for at få fastlagt, hvorvidt han har været påvirket, siger hun.

Han har ifølge anklageren ikke været påvirket af alkohol, men stoffet GHB. Det er også kendt som "G" eller "Fantasy".

Varetægtsfængslet i fire uger

Varetægtsfængslingen af den 37-årige varer foreløbigt fire uger.

Han er fængslet på baggrund af sigtelsen om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt for på hensynsløs vis at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Dermed står han til en længere fængselsstraf, såfremt han skulle blive tiltalt og dømt. Strafferammen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder er ti års fængsel.

Politiet oplyser ikke, hvordan den 37-årige forholder sig til sigtelsen. Han tog forbehold for at kære kendelsen om fængsling til landsretten.

Tidligere har politiet oplyst, at den sigtede mand er 38 år, men han er retteligt 37 år.