Krimi

Tidligere drabschef hæfter sig ved flere nye oplysninger i Emilie Meng-sag

Sigtelse af den 32-årige er blevet langt mere specifik, siger tidligere drabschef efter onsdagens retsmøde.

Flere opsigtsvækkende oplysninger er kommet frem ved onsdagens retsmøde.

Ved Retten i Næstved fastslog en dommer, at en 32-årig mand, der blandt andet sigtes for at have bortført, voldtaget og dræbt Emilie Meng, skal have udvidet sin varetægtsfængsling.

Den 32-årige er herudover sigtet for frihedsberøvelse af en 13-årig pige, flere voldtægter under vold og trusler og for andet seksuelt forhold end voldtægt.

Og derudover også forsøg på voldtægt og frihedsberøvelse af en 15-årig pige ved Sorø Gymnastikefterskole i november 2022.

Drabschef: Mange ting er kommet frem

Jens Møller, der er tidligere drabschef i Københavns Politi, hæfter sig ved flere ting, siger han i programmet 'Bag forbrydelsen' på TV 2.

- Det er først og fremmest mange ting, der er kommet frem. Det er ikke bare én lille ting, det er flere ting, der gør, at man kunne koble ham til forbrydelserne, siger han.

Den sigtede blev anholdt i april og har erkendt sig delvist skyldig i forholdet omkring den 13-årige pige fra Kirkerup.

26. april kom det dog frem, at han også var sigtet for at bortføre og dræbe Emilie Meng.

Sagen om Emilie Meng udspillede sig i 2016, hvor hun 10. juli forsvandt fra Korsør Station, efter at have været sammen med sine venner. Dagen efter blev hun meldt savnet, da hun ikke dukkede op til sang i kirken.

24. december blev hun fundet død af en hundelufter i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup på Sjælland.

Nye oplysninger ved Retten i Næstved gjorde det klart, at den sigtede havde befundet sig tæt på Korsør Station kort tid før, Emilie Meng forsvandt derfra.

Uspecificerede indkøb og billeder

Retten lagde også vægt på, at manden havde foretaget indkøb i Harald Nyborg dagen forinden – samt uspecificerede billeder, der er fundet hos den sigtede. Hvad han købte og hvad billederne viser, er ikke oplyst.

- Nogle ting har de fundet ud af efter anholdelsen. Indkøbene i Harald Nyborg må være noget, man har tjekket op på, efter han er blevet anholdt i sagen om den 13-årige, siger Jens Møller.

Jens Møller hæfter sig ved, at retten rejser sigtelse for frihedsberøvelse af Emilie Meng og forsøg på voldtægt, og det er en ganske "specifik" sigtelse, mener han.

- Det aldrig været fremme, fordi mig bekendt har man ikke kunnet se det, da hun blev fundet, siger han.

I sagen om Emilie Meng samlede politiet massevis af teledata, afhørte flere end 2000 ejere af Hyundai i30 – biltypen, som var eftersøgt – og indsamlede dna fra massevis af mennesker, der frivilligt afgav det.

Heriblandt den 32-årige sigtede.

Det gav ikke et resultat, og dna'et, som han dengang afgav, kan ikke bruges i andre sager. Et problem som Venstre og Dansk Folkeparti vil have ændret.

Politiet er i besiddelse af en Hyundai i30, som har tilhørt den 32-årige sigtede, og et centralt spørgsmål kredser om, hvorvidt det er muligt at finde dna fra Emilie Meng, selvom det skulle stamme fra 2016.

- Selvom det er syv år siden, så er det faktisk muligt at finde spor i den, siger Jens Møller.

Bag Forbrydelsen på PLAY: Tidligere drabschef Jens Møller dykker ned i de nyeste spor i drabet på Emilie Meng og ser på sammenhængen mellem drabssagen og bortførelsen af den 13-årige pige.