Krimi

32-årig skal møde i retten – anklager vil udvide fængsling til at omfatte nye sager

Hvorvidt offentligheden får kendskab til eventuelle nye beviser, afhænger af, om retsmødet bliver for åbne eller lukkede døre. Det er endnu uvist.

Politiet må i to andre sager have fundet nyt i sin efterforskning af den 32-årige mand, der er fængslet i sagen om bortførsel og voldtægt af en 13-årig pige.

Det vurderer tidligere drabschef og vicepolitiinspektør Jens Møller over for TV 2.

På et pressemøde i april oplyste politiet, at den 32-årige ud over at være sigtet i sagen om den 13-årige pige nu også er sigtet for overfald og voldtægtsforsøg på en efterskoleelev i Sorø i november sidste år samt frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emilie Meng i 2016.

Det er i forbindelse med disse to sager, at en dommer onsdag skal tage stilling til, hvorvidt fængslingsgrundlaget mod den 32-årige mand skal udvides.

Ifølge Jens Møller kan politiet i sin foreløbige efterforskning af de to sager have fundet tekniske beviser i form af fund fra gerningsstedet, dna-materiale, fingeraftryk, hår, teledata eller andet fra ransagningen af den 32-åriges bopæl.

- Det kan også være på baggrund af fremgangsmåde – at man synes, at der er ligheder mellem sagerne. Men det tror jeg ikke i sig selv vil være nok til at udvide fængslingsgrundlaget. Så jeg forestiller mig, at politiet og anklagemyndigheden har noget mere, siger Jens Møller.

Anklager går efter begrundet mistanke

TV 2s retskorrespondent Astrid Søndberg fremhæver, at dagens retsmøde ikke handler om bortførslen af den 13-årige pige. I den sag er den 32-årige allerede varetægtsfængslet.

Retsmødet handler derimod om, at politiet i de to andre sager om efterskoleeleven i Sorø og drabet på Emilie Meng mener at kunne fremlægge bevismateriale, som kan overbevise dommeren om, at der er begrundet mistanke mod den 32-årige.

Jens Møller forklarer:

- Anklageren kommer til at fremlægge noget af resultatet af den efterforskning, som politiet har lavet i de to sager, siger den tidligere drabschef.

Politiet er ikke forpligtet til at udvide fængslingsgrundlaget, da den 32-årige allerede er fængslet. I praksis har dagens retsmøde derfor ingen betydning i forhold til fængslingen af den 32-årige, men det er almindelig fremgangsmåde at få en dommers vurdering.

Politi har brug for ro

Hvorvidt offentligheden får kendskab til eventuelle nye beviser, afhænger af, om retsmødet bliver for åbne eller lukkede døre. Det er endnu uvist.

- Men selv i tilfælde af lukkede døre kan dommeren i forbindelse med kendelsen komme lidt ind på, hvilken type beviser anklagemyndigheden har fremlagt under retsmødet, siger Astrid Søndberg.

TV 2 har været i kontakt med vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, der ikke har yderligere kommentarer:

- Vi har i høj grad brug for ro til at efterforske, siger han.

32-årig er sigtet i 3 sager

Den 32-årige mand blev 16. april anholdt på en adresse i Korsør, hvor også den 13-årige pige blev fundet i live. Han blev dagen efter varetægtsfængslet i sagen.

Den 13-årige pige forsvandt lørdag 15. april, da hun på cykel var på vej hjem efter at have delt aviser ud i Kirkerup, der ligger sydøst for Slagelse.

26. april blev den 32-årige også sigtet i sagerne om voldtægtsforsøg i Sorø og for blandt andet drab på Emilie Meng.

I den forbindelse oplyste specialanklager Susanne Bluhm 4. maj, at anklagemyndigheden på det tidspunkt ikke ville have en dommer til at vurdere grundlaget for de nye mistanker mod manden.

Onsdagens retsmøde starter klokken 15.30 –du kan følge med live på TV2.dk fra klokken 15.00.