Politiet sigter 32-årig for drabet på Emilie Meng

Derudover er den 32-årige også sigtet i en sag om forsøg på voldtægt og frihedsberøvelse i en sag fra november sidste år.

Politiet sigter den 32-årige mand, der er sigtet for bortførsel og voldtægt af en 13-årig pige fra Kirkerup, for også at stå bag drabet på Emilie Meng.

Det fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag middag på et pressemøde i Næstved.

- Der er rejst sigtelse mod den 32-årige for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emilie Meng, siger politiinspektør Kim Kliver.

Derudover er manden blevet sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt på en unge kvinde i november 2022 i Sorø.

Efterforskningen af drabet på Emilie Meng har snart stået på i syv år. På pressemødet erkender politiet, at spor kan være gået tabt i Emilie Meng-sagen, fordi politiet til en start antog, at der ikke lå en forbrydelse bag hendes forsvinden.

- Den omstændighed kan potentielt have medvirket til, at efterforskningen efterfølgende er blevet meget omfattende og langvarig. Vi anerkender på alle måder de nærmeste pårørendes store sorg og frustration over den manglende anholdelse af gerningsmanden, siger Kim Kliver.

Familien er i dag underrettet om de nye sigtelser i sagen, lyder det.

En sølvgrå Hyundai

Politiet kan af hensyn til den videre efterforskning ikke afsløre alle årsagerne til, at de nu sigter den 32-årige for også at stå bag drabet på Emilie Meng. Men Kim Kliver løfter sløret for en del af efterforskningen, og den handler om en særlig bil.

Allerede mandag kunne B.T. skrive, at politiet i sidste uge beslaglagde den 32-åriges forrige bil i Slovakiet.

Bilen er sølvgrå og af mærket Hyundai i30. Den er interessant, fordi netop en Hyundai i30 i en sølvgrå farve blev efterlyst i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden i 2016.

Den sølvgrå Hyundai i30 blev filmet af et overvågningskamera på Korsør Station den nat, hvor Emilie Meng sidst blev set i live. Men selvom politiet efterlyste føreren af bilen, meldte ingen borger sig.

- Som det også har fremgået af pressen, har den nu sigtede ejet en Hyundai i30. På den baggrund indgik sigtede sammen med flere tusinde andre personer også allerede i vores efterforskningsmateriale, fortæller Kim Kliver med henvisning til Emilie Meng-sagen.

Politiinspektøren bekræfter, at politiet har fundet bilen i Slovakiet, og at bilen nu skal undersøges af danske kriminalteknikere.

32-årig har tidligere afgivet dna-prøve

Under pressemødet på politistationen i Næstved fortæller politiet også, at man allerede i forbindelse med efterforskningen af Emilie Meng-sagen har afhørt den 32-årige.

Han har også afgivet en dna-prøve – ligesom 1450 andre personer, som politiet i løbet af de seneste 7 års efterforskning har fundet interessante. Enten, fordi de var bilejere, fordi de tilhørte Emilie Mengs bekendtskabskreds, eller fordi de på anden måde fangede politiets opmærksomhed.

Kim Kliver fortæller, at arbejdet med dna-prøverne har været udfordrende for politiet, da nogle af dna-sporene ikke har kunnet holdes op imod de traditionelle referenceprøver i politiets dna-register. Derfor er nationale og internationale eksperter i retsgenetik samt forskere blevet kontaktet. Disse eksperter har politiet fortsat kontakt til.

- Derfor kan vi nu ret hurtigt udnytte dette samarbejde i en fokuseret efterforskning mod den 32-årige, siger Kim Kliver.

Politiet har også set nærmere på den 32-åriges færden den nat, hvor Emilie Meng forsvandt.

- Det har ledt os frem til, at vi har fundet det rigtigt også at rejse en sigtelse mod ham for frihedsberøvelse, voldtægt og drabet på Emilie Meng, siger Kim Kliver.

Serieforbryder

Ud over sagen mod Emilie Meng sættes den 32-årige i forbindelse med et overfald på en ung kvinde, som fandt sted i november sidste år i Sorø.

Den 32-årige sigtes for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt.

- Hun gjorde så meget modstand, at gerningsmanden løb fra stedet, siger vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson.

Hertil kommer den seneste sag, hvor en 13-årig pige blev bortført, da hun var på vej hjem efter at have afsluttet sin avisrute sydøst for Slagelse lørdag 15. april.

Hendes cykel, taske og mobiltelefon blev fundet af hendes familie i en vejkant to kilometer fra familiens hjem, og så blev en storstilet politioperation indledt.

Efter godt 24 timer lykkedes det politiet at finde pigen i live på en adresse i Svenstrup, hvor politiet samtidig anholdte den 32-årige mand.

Manden blev anholdt, og mandag 17. april blev han sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler om vold samt flere tilfælde af voldtægt, og han er varetægtsfængslet frem til 11. maj.

Kim Kliver understreger på pressemødet, at en sigtelse ikke er en tiltale eller en dom.

Den 32-årige mand nægter sig skyldig i de nye sigtelser, der er rejst mod ham, oplyser hans advokat, Karina Skou, til Ritzau.