Advokat i Meng-sagen om sigtelse: - Det er en milepæl

Det er en stor lettelse, at der nu er en sigtet i sagen om Emilie Meng, lyder det fra Emilie Meng-familiens bistandsadvokat.

Politiet har sigtet en 32-ĂĄrig mand i sagen om drabet pĂĄ Emilie Meng.

Manden er sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab i Emilie Meng-sagen, der stadig ikke er opklaret efter syv år. Det fortalte politiinspektør Kim Kliver på et pressemøde onsdag klokken 12.

Bistandsadvokat for Emilie Mengs mor, Mai-Brit Storm Thygesen, kalder det en milepæl i efterforskningen, at der nu endelig er en sigtet.

- Det er klart, at det er en lettelse. Det må det være for hele Danmark, at man er nået det skridt længere, siger Mai-Brit Storm Thygesen til TV 2.

Hun understreger, at der stadig er et stykke vej fra at være sigtet til at være dømt, og at vi derfor ikke kan drage konklusioner endnu.

- Men det er en milepæl, at der endelig er en sigtet i sagen. Hele arbejdet har handlet om, at sagen skulle finde sin afslutning, og den finder først sin afslutning i det øjeblik, man har en person, der er dømt, så derfor er det et kæmpe skridt i den retning, siger hun.

Bil havde betydning

Den 32-årige sigtede er den samme person, der 16. april blev anholdt for at have frihedsberøvet og voldtaget en 13-årig pige.

Mai-Brit Storm Thygesen har tidligere kraftigt advokeret for, at politiet skulle undersøge sammenhængen mellem sagen om den 13-årige pige og Emilie Mengs sag.

Efter dagens pressemøde har advokaten en følelse af, at man endelig får en opklaring på, om det kan være den 32-årige, der står bag drabet på Emilie Meng.

- Det er klart, at i forhold til det arbejde, jeg har lavet, har der ligget et klart ønske om, at man skulle få løst sagen langt hurtigere, end det har været tilfældet, siger hun og fortsætter:

- Men nu må vi forholde os til, at der er en konkret sigtelse, og det er der en lettelse i, fordi det er et kæmpestort skridt, siger hun.

Hun peger pĂĄ, at det materiale og den efterforskning, som politiet allerede har lavet i Emilie Mengs sag, nu kan holdes op imod en konkret sigtet.

- Det gør, at jeg har en forhåbning om, at man får en endelig afklaring på, om det kan være ham eller ej, siger Mai-Brit Storm Thygesen.

Kritik af efterforskningen

Politiet ville på pressemødet ikke gå nærmere ind i, hvilke detaljer der har ledt til sigtelsen af manden på drabet af Emilie Meng.

De fortalte dog, at der i forbindelse med efterforskningen af Emilie Mengs forsvinden blev identificeret en bil, der kunne sættes i forbindelse med den 32-årige. En bil, der tidligere har sat den 32-årige i forbindelse med sagen om Meng.

- Den såkaldte 0407-bil var en Hyundai i30. Der er cirka 2140 biler af den type. Sigtede har ejet en Hyundai i30. På den baggrund indgik den 32-årige sigtede allerede i vores efterforskningsmateriale, sagde politiinspektør Kim Kliver på pressemødet.

Politiet har for nylig fundet og beslaglagt en sĂĄdan bil i Slovakiet via Europol.

Mai Brit-Storm Thygesen har længe kritiseret politiet for netop ikke at kunne finde frem til ejeren af den eftersøgte bil.

- Jeg har haft en formodning om, at det måtte være muligt inden for landets grænser at få identificeret, hvem der har haft sådan en bil, når den er efterlyst så bredt ud i landet, siger hun.

Politiet fortalte også, at man i efterforskningen i Emilie Meng-sagen fik dna-prøver fra 1450 personer. Herunder var den sigtede en af de personer, som blev afhørt og afgav en dna-prøve.

- Stor sorg og frustration

Politiets efterforskning i Emilie Meng-sagen har løbende fået kritik.

Mai-Brit Storm Thygesen har ogsĂĄ tidligere udtalt, at politiet i efterforskningen af sagen om den 13-ĂĄrige pige tilsyneladende har gjort alt det, som de ikke gjorde i Mengs sag.

Ved pressemødet erkendte politiet også, at de ikke kunne udelukke, at deres ageren i efterforskningen af Emilie Meng-sagen ikke altid har været god nok.

- Vi anerkender på alle måder de nærmeste pårørendes store sorg og frustration over den manglende anholdelse af gerningsmanden, lød det fra Kim Kliver.

17-årige Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016 i Korsør, da hun gik hjem efter en bytur. Juleaftensdag samme år blev hendes lig fundet af en forbipasserende i en sø ved Borup.