Anklagemyndigheden har rejst tiltale for skyderiet i Fields

Der er indkaldt 22 vidner til retssagen, oplyser specialanklager Søren Harbo til TV 2.

En 23-årig mand er blevet tiltalt for skyderiet i Fields på Amager 3. juli sidste år, hvor tre personer blev dræbt.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den unge mand er blandt andet tiltalt for at have dræbt tre personer. De dræbte er en 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand.

- Det er en særdeles alvorlig sag, som politiet har efterforsket meget omhyggeligt. I anklagemyndigheden har vi foretaget en grundig juridisk vurdering af sagens omfattende materiale, og derfor har vi på den baggrund nu rejst tiltale, siger specialanklager ved Københavns Politi Søren Harbo i pressemeddelelsen.

Flere drabsforsøg

Der er også rejst tiltale for 11 drabsforsøg og derudover drabsforsøg ved at have skudt mod en gruppe på cirka 21 personer.

Den 23-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør dagen efter skyderiet og har siden været varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Angrebet i Fields begyndte i shoppingcentrets biograf 3. juli 2022. Politiet fik de første anmeldelser klokken 17.35 og rykkede ud i stort antal. 13 minutter senere blev den formodede gerningsmand anholdt.

Retssagen begynder efter planen ved Københavns Byret 12. juni. Der er afsat seks dage til at behandle sagen, og der ventes dom i begyndelsen af juli.

Der er indkaldt 22 vidner, hvoraf de fleste er forurettede, oplyser specialanklager Søren Harbo til TV 2. Han oplyser også, at der i retten skal afspilles overvågningsvideoer fra Fields.

Ikke terror

TV 2s retskorrespondent, Astrid Søndberg, hæfter sig ved, at tiltalen er rejst som en drabssag og ikke som en terrorsag, selvom der er tale om et masseskyderi.

- Der må vi hæfte os ved, at det efter anklagemyndighedens opfattelse formentlig ikke har været hans hensigt at påvirke og opskræmme samfundet, som det hedder i terrorbekendtgørelsen, siger hun.

Den tiltalte har tidligere ved et åbent retsmøde tilstået de faktiske omstændigheder, som han kunne huske. Det vil sige, at han har erkendt, at han er gerningsmanden. Men han nægtede sig samtidig skyldig i den på det tidspunkt rejste sigtelse.

Selvom der nu er et anklageskrift, kan det først udleveres til pressen i næste uge.