Krimi

37-årig voldtog og dræbte Mia Skadhauge, mener politiet

Tiltaltes forsvarer forventer, at han vil erkende usømmelig behandling af lig. Men han nægter de andre anklager.

En 37-årig mand er tiltalt for at have voldtaget og dræbt 22-årige Mia Skadhauge Stevn. Han er også tiltalt for usømmelig behandling af lig.

Det viser anklageskriftet, som TV 2 har fået aktindsigt i.

Anklageskriftet giver for første gang offentligheden indblik i, hvad der ifølge politiet skete, fra Mia Skadhauge Stevn forsvandt 6. februar sidste år, til hun blev fundet dræbt fire dage senere.

Dræbt ved kvælning

Den 22-årige sygeplejestuderende havde været i Jomfru Ane Gade i Aalborg og var tydeligt beruset, da den 37-årige håndværker ifølge politiet tilbød hende et lift i sin varebil den søndag morgen.

Men i stedet for at køre hende hjem kørte han imod hendes vilje til et øde skovområde i Hammer Bakker og efterfølgende til hans bopæl i Flauenskjold nord for Aalborg.

Her udsatte han hende i tidsrummet fra klokken 06.09 til 15 ifølge politiet for flere seksuelle overgreb under anvendelse af vold og trusler om vold.

I samme tidsrum mener politiet, at han dræbte Mia Skadhauge Stevn ved blandt andet kvælning.

Parterede liget

Efter drabet parterede han ofret med flere forskellige redskaber og spredte ad flere omgange ligdelene i et skovområde ved Dronninglund Storskov, fremgår det af anklageskriftet. Det er sket mellem drabstidspunktet 6. februar og frem til 9. februar klokken 11.20.

Den 37-årige og hans kammerat blev anholdt 9. februar 2022 og sigtet for drabet. Kammeraten blev dog løsladt efter et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg dagen efter og senere renset for mistanke. Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhøret.

Samme dag som grundlovsforhøret oplyste Nordjyllands Politi, at man havde fundet rester af et menneske i Dronninglund Storskov. To dage senere fik politiet bekræftet, at det var Mia Skadhauge Stevn.

Falsk militært identitetskort

Den drabstiltalte skal efter planen for Retten i Aalborg 7. juni 2023, hvor anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi vil fremlægge beviserne i sagen.

- Det er en alvorlig sag. Det er også en sag, hvor der er rejst tiltale som nævningesag, men den videre vurdering af sagen kommer frem under retten, når der skal hovedforhandles i juni, siger specialanklager Mette Bendix til TV 2.

Der er afsat ni retsdage til sagen, og der ventes dom i slutningen af måneden.

Den 37-årige har indtil videre nægtet sig skyldig i drab, og det gør han stadig.

Hans forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, forventer, at han vil erkende usømmelig behandling af lig, men han nægter de andre anklager. Det siger hun til TV 2.

Ud over at kræve manden dømt vil anklagemyndigheden også kræve konfiskation af et falsk militært identitetskort, fremgår det af anklageskriftet.