Krimi

Politi advarer kvinder med særlige navne om svindlere

En ældre kvinde ved navn Helga er blevet svindlet for 500.000 kroner. Nu advarer politiet andre.

Kvinder med navnet Helga skal være på vagt over for svindlere, der over telefonen forsøger at få dem til at overføre penge.

Advarslen kommer tirsdag fra Midt- og Vestsjællands Politi, efter at en ældre kvinde med netop det navn formodes at være blevet svindlet for 500.000 kroner.

- Vi har en formodning om, at der godt kan være andre kvinder med samme navn, som kan have været udsat for svindel, siger politikommissær Richard Olsen.

Den sjællandske kvinde, som er blevet svindlet, er blevet kontaktet af svindlerne flere gange siden søndag. De har ifølge politiet overtalt hende til at overføre omkring 500.000 kroner.

Richard Olsen forklarer, at svindlerne ofte præsenterer sig som værende fra politiet.

- De ringer typisk og siger, at de er fra politiet, og siger, at de ved, at der er blevet indsat nogle penge på deres (offerets, red.) konto, og at de skal skynde sig at overføre pengene til en anden konto, siger politikommissæren.

- Hvis man har den mindste mistanke om, at opkaldet kan være fra en anden person end politiet, er det vigtigt at kontakte politiet for at få det verificeret, siger han videre.

Politiet efterforsker sagen og har endnu ikke anholdt nogen mistænkte.

Svindlere går efter ældre kvinder

Også hos Københavns Politi har man oplevet, at svindlere har taget kontakt til kvinder med bestemte navne. Her er der blot tale om kvinder med fornavnene Hjørdis og Aase og andre lignende navne.

Københavns Politi har netop afsluttet en målrettet efterforskning, hvor man onsdag har anholdt fem mænd mistænkt for et større antal sager om telefonsvindel begået mod ældre kvinder bosat flere steder i landet.

Det oplyser politiet selv i en pressemeddelelse.

En af mændene, en 23-årig mand, er blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for i 21 tilfælde at have franarret kvinderne cirka 100.000 kroner.

Svindlen er foregået, ved at gerningsmændene i telefonen har udgivet sig for at være fra en offentlig myndighed og overbevist de ældre kvinder om, at de for eksempel skal have penge tilbage i skat eller pension.

Efterfølgende er kvinderne blev narret til at give deres kortoplysninger, som gerningsmændene har brugt som betalingsmiddel.