Krimi

Politiet sætter ind mod gaderæs og beslaglægger syv biler

I en natlig aktion har politiet beslaglagt syv biler og sigtet otte mænd fra Fyn og Jylland for vanvidskørsel.

Otte mænd i alderen 18 til 26 år er blevet sigtet for vanvidskørsel i en større aktion, som Fyns Politi har gennemført natten til fredag.

Mændene er mistænkt for at have deltaget i ulovlige gaderæs.

Ved aktionen er syv biler blevet beslaglagt.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Aktionen er et resultat af længere tids efterforskning, som har ledt politikredsen på sporet af de otte mænd og deres biler.

- Aktionen i nat gik som planlagt, siger politikommissær Anders Brahe fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

- Med denne type indsats ønsker vi at sende et kraftigt signal om, at hverken politi eller borgere tolererer farlig og utryghedsskabende adfærd i trafikken.

Blandt de anholdte er fire mænd fra Fyn, tre fra Østjylland og én fra Sydøstjylland. Fyns Politi fik da også assistance af politikredsene i Østjylland og Sydøstjylland ved aktionen.

Det fremgår ikke, om de otte mænd ifølge politiet har deltaget i ét eller flere gaderæs, og hvor det skal være foregået.

Sådan betegnes vanvidskørsel

Det betegnes blandt andet som vanvidskørsel, hvis en bilist overskrider hastighedsgrænsen med mere end 100 procent ved kørsel over 100 kilometer i timen. Eller hvis man kører over 200 kilometer i timen.

Det kan også betegnes som vanvidskørsel, hvis man kører særligt hensynsløst eller forsætligt forvolder fare for andres liv eller førlighed.

Mener politiet, at en bilist har gjort sig skyldig i vanvidskørsel, kan ordensmagten beslaglægge den bil, der er blevet kørt i, med henblik på at den senere skal konfiskeres af staten.

- Vi har et mål om at ramme det miljø, der arrangerer og kører ulovligt gaderæs ved at beslaglægge køretøjerne og sigte ejerne for vanvidskørsel, som giver ubetinget fængselsstraf første gang samt ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år, siger politikommissær Anders Brahe.