Krimi

Politiet beder om hjælp: Kvinde mistænkt for at snyde butikker

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

En kvinde er efterlyst for at betale med falske euro flere steder i Midtjylland. Sedlerne er meget vellignende, lyder det fra politiet.

En midaldrende kvinde med et påfaldende almindeligt udseende er eftersøgt for at have betalt med falske eurosedler flere steder i Midtjylland. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, der efterlyser den mistænkte kvinde.

Kvinden har betalt med falske 100-eurosedler i flere dagligvarebutikker, blandt andet i Them, Funder og Kjellerup i Østjylland.

Der er tale om en midaldrende kvinde på cirka 50 år, almindelig af bygning og med briller. Derudover er det begrænset med kendetegn, der kan identificere kvinden.

Kvinden var i ét tilfælde iført lyse cowboybukser, dunjakke, sorte handsker, gult sjal/tørklæde og hue med kvast.

Pas på

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at de falske eurosedler er meget vellignende, og det er svært at kende forskel på dem og ægte sedler ved første øjekast.

De opfordrer personale i dagligvarebutikker til at være særligt opmærksomme, hvis borgere forsøger at betale med udenlandsk valuta.

Kvinden er sat i forbindelse med flere indkøb med falske eurosedler siden midt februar. Politiet begyndte at modtage de første anmeldelser i sidste uge.

- Der går tid mellem, at sedlerne er brugt, og de når ind til os. Derfor kan det være svært at gennemskue, hvad der er købt med dem. Der går dage eller uger, fra pengene er brugt, til vi opdager det, siger politiassistent Lars Boe Larsen.

Opdaget i banken

Sedlerne er så vellignende, at politiet først modtager anmeldelse, når butikkerne, de er brugt i, har afleveret dem til banken, og de i banken gennemgår et tjek, uddyber Lars Boe Larsen.

Politiet er ikke sikker på, hvad kvindens motiv er, men de mistænker, at der er tale om bevidst hvidvask af sedlerne.

Hvis man genkender kvinden, opfordrer Midt- og Vestjyllands politi til, at man kontakter dem.