Krimi

Mand overfaldet med økse og morgenstjerne

Politiet har anholdt en mand, som mistænkes for at have overfaldt en anden mand med økse og morgenstjerne.

En 31-årig mand er fredag blevet anholdt og sigtet for kvalificeret vold, efter at han mistænkes for at have overfaldet en mand med et væld af håndvåben på offerets adresse i Hillerød.

Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi David Eckert.

Vagtchefen fortæller, at offeret – en 47-årig mand – anmeldte overfaldet klokken 15.36 fredag.

Jernstang, økse og morgenstjerne

To mænd var dukket op på offerets adresse i Hillerød bevæbnet til tænderne med en jernstang, en økse og en morgenstjerne. En morgenstjerne er en slags kølle bestående af et håndtag og et hoved med pigge.

Hvor længe overfaldet stod på står endnu ikke helt klart, men politiet fortæller, at den 47-årige mand er blevet slået på benet - formentlig med et eller flere af våbnene - flere gange.

Politiet var i stand til at anholde den ene af de to formodede gerningsmænd, kort efter at det fik anmeldelsen. Det er den 31-årige mand. Den anden er stadig på fri fod, og politiet har umiddelbart ikke noget signalement af ham.

Piller og patroner

Under en ransagning af den 31-årige anholdtes adresse fandt politiet desuden et væld af ulovlige besiddelser.

Der var blandt andet 300 amfetaminpiller, 50 gram hash og 200 skarpe nimillimeterpatroner.

Den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør lørdag i Helsingør. En anholdt skal inden for 24 timer enten løslades eller stilles for en dommer i et grundlovsforhør.

I et grundlovsforhør kan dommeren vælge at løslade eller varetægtsfængsle i op til fire uger ad gangen. Dommeren kan også vælge at opretholde anholdelsen i op til tre døgn, mens politiet får mere tid til at efterforske.

Den 47-årige mand måtte en tur på skadestuen efter overfaldet. Vagtchef David Eckert oplyser, at offeret er sluppet med mindre skader.