Krimi

Én varetægtsfængslet for drab i Taastrup - en anden løsladt

To drenge blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør. Begge nægter sig skyldige.

En 17-årig dreng er ved Retten i Glostup blevet varetægtsfængslet i fire uger for drabene på to teenagere i Taastrup mandag aften.

En 16-årig dreng, der ligeledes var fremstillet i grundlovsforhør, blev løsladt.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2.

Begrundet mistanke

Retten vurderede, at der er begrundet mistanke om, at den 17-årige er skyldig i drab og grov vold.

Desuden mente retten, at der er risiko for, at han på fri fod kan påvirke efterforskningen.

Den 16-årige afgav også forklaring i retten onsdag, men politiet krævede ham ikke varetægtsfængslet.

- Han er stadig sigtet, men der var ikke grundlag for en varetægtsfængsling i dag, siger anklager Cecilie Swartz Bak til TV 2.

I retten kom det frem, at de to drenge var sigtet for drab og drabsforsøg ved at have angrebet tre teenagere i forening og efter forudgående aftale med forsæt til at dræbe. De nægtede sig begge skyldige i sigtelsen.

Da sigtelsen var læst op, blev dørene lukket, og pressen måtte forlade salen. Kun de sigtedes forældre måtte blive tilbage, da de sigtede er under 18 år.

- Efter dagens retsmøde fortsætter efterforskningen – men af hensyn til grundlovsforhørets lukkede døre, er det ikke noget, vi kan gå i detaljer omkring, skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Politiet opfordrer fortsat vidner til at henvende sig med oplysninger om sagen.

Stukket i hals og bryst

De to dræbte var 17 og 18 år. De blev stukket med kniv på Skjeberg Allé i Taastrup mandag kort før klokken 23. Den ene blev ramt i halsen, den anden i brystkassen. En 17-årig dreng blev stukket i læggen og overlevede.

Tirsdag formiddag havde Københavns Vestegns Politi stadig ikke anholdt nogen i sagen, men vurderede, at der var mindst to gerningsmænd.

Den 17-årige, nu varetægtsfængslede, dreng meldte sig til politiet tirsdag eftermiddag.

Onsdag, fem kvarter før grundlovsforhøret skulle begynde, oplyste politiet, at også en 16-årig dreng var anholdt i sagen.