Øjenvidne forsøgte at redde deres liv, da to teenagere blev stukket ned foran hans hoveddør

Politiet ved endnu ikke, hvorfor to teenagere skulle stikkes ihjel midt i et ellers fredeligt kvarter med mange børnefamilier.

34-årige Bobby og hans kone var kort før klokken 23 mandag aften på vej i seng, da de hørte tumult foran deres dør.

Først hørte de råben og skrigen fra flere folk. Så råb efter hjælp.

Det var to unge mennesker. De havde hele livet foran sig

Bobby, vidne

De hastede begge ud ad døren. Her fandt de tre blødende unge mænd. To af dem lå på jorden hårdt såret af knivstik.

- De var stadig i live, men med nød og næppe, fortæller Bobby til TV 2.

Han ønsker ikke sit navn frem af hensyn til sin sikkerhed og beder om at blive kaldt Bobby. TV 2 er bekendt med hans rigtige navn.

Ydede førstehjælp

Bobbys kone gik straks i gang med livreddende førstehjælp i samarbejde med de naboer, der var ilet til. Bobby hjalp også, imens han ringede 112. Så politi og ambulance var hurtigt fremme i stort antal.

Men de to teenagere på 17 og 18 år overlevede ikke.

- Det var forfærdeligt. Det var to unge mennesker. De havde hele livet foran sig, siger Bobby.

En tredje 17-årig dreng var også såret, men er siden meldt uden for livsfare.

Det hele "gik virkelig stærkt", fortæller Bobby. Han oplevede situationen som "surrealistisk".

Han var rystet, men holdt hovedet koldt for sin kones skyld, da hun var – og stadig er – meget påvirket.

Efter 12 år som ansat i et vagtfirma har Bobby "oplevet lidt af hvert", specielt fredag og lørdag nat i indre København.

- Der forventer jeg, at det her kan ske. Men ikke foran min egen dør, siger han.

Et fredeligt kvarter

Tirsdag formiddag var kvarteret præget af en stille melankoli.

Naboer samledes i små flokke eller faldt spontant i snak, hvor de tilfældigt mødtes. De fleste ville gerne fortælle TV 2, hvad de havde hørt. De færreste ville stå frem med navn.

En ung mand mødte op for at se gerningsstedet. Han kendte begge de dræbte, var opløst i gråd. Flyverdragtklædte børn legede i sjappen.

Drabene på de to teenagere skete på Skjeberg Allé i Taastrup midt i et nybygget boligkvarter. På en af de flisebelagte gangstier mellem de kasseformede flerfamiliehuse.

Det var det stykke, hvor der næste morgen ikke lå noget sne, fordi politiet havde spulet blod væk, fortalte naboer.

Det er et blandet område med både leje- og ejerboliger. Flere beskriver det som et trygt kvarter, hvor naboerne kommer godt ud af det med hinanden. Det passer med politiets beskrivelse af "et i øvrigt roligt kvarter".

Bobbys familie har boet der, siden boligen blev opført for cirka tre år siden.

Et dejligt område, siger han. Men det har ændret sig, mener han. Siden sommeren sidste år har der været en del "underlige typer", der løber rundt, som om de jagter nogen. For nylig med elefanthuer på, forklarer han uden at kunne komme det nærmere.

I samme kvarter endte to unge mennesker deres liv. Lige uden for Bobbys hoveddør. De er begge fra Taastrup. Den 17-årige dreng, der overlevede, er fra Albertslund.

Ukendt motiv

En 17-årig meldte sig selv til Københavns Vestegns Politi tirsdag eftermiddag, men man har i skrivende stund ikke meldt noget bud på et motiv ud til offentligheden.

- Det her kan dreje sig om en uoverensstemmelse, som er opstået i tidsmæssig nær tilknytning til gerningstidspunktet. Det kan også være noget helt andet, sagde vicepolitiinspektør Peter Malmose ved en pressebriefing tirsdag formiddag.

Politiet kendte i forvejen mindst et af ofrene, men ikke for noget, der giver anledning til, at de skulle stikkes ihjel, lød det.

Politiet har heller ikke grund til at tro, at sagen er banderelateret. Men det er heller ikke tilfældige ofre. Det kom desuden frem, at der efter politiets opfattelse er mindst to gerningsmænd.

Flere lokale fortæller til TV 2, at en større gruppe var involveret. Bobby mener, at han så fem til otte personer, som hurtigt forlod stedet, da han kom ud.

Københavns Vestegns Politi opfordrer borgere til at henvende sig, hvis de har gjort iagttagelser i området omkring Skjeberg Allé og det nærliggende indkøbscenter City 2.