Krimi

Bekendt om knivdræbte: - Jeg kan ikke tro, at jeg aldrig kommer til at se dem igen

Bekendte beskriver de afdøde som nogle "gode drenge", der passede sig selv og gik i skole og på arbejde. Det modsatte af ballademagere.

Tirsdag aften mødtes pårørende og bekendte til et fakkeltog for at mindes de to unge mænd, der mandag døde efter et knivstikkeri i Taastrup.

Der var tale om en 17-årig dreng og en 18-årig mand, der mandag aften blev stukket med kniv på Skjeberg Allé i Taastrup. Den ene af de to døde på stedet, mens den anden døde på hospitalet.

TV 2 har talt med to deltagere ved fakkeltoget, der kendte de dræbte.

Dennis Peker beskriver sig selv som "rigtig tæt" med de afdøde. Da han først hørte om deres død, troede han, at det var en joke.

- Jeg kunne slet ikke tro det. Jeg kan stadig ikke tro, at jeg aldrig kommer til at se dem igen, fortæller han.

Nogle "gode drenge"

Zakaria El Maimouni var også tæt med de to afdøde.

Han beskriver dem som nogle "gode drenge", der passede sig selv og gik i skole og på arbejde. Det modsatte af ballademagere, forklarer han.

Og så trænede de helt vildt. Den ene af dem forsøgte ofte at få Zakaria El Maimouni med op at træne. Han gav ham endda en kostplan, fortæller han.

- Nu fortryder jeg, at jeg aldrig tog derop. Det er altid trist at se to unge mennesker dø, men især når det er mine egne venner, siger Zakaria El Maimouni.

Ikke overrasket

For Dennis Peker vækkede drabet på hans to venner flere tanker. Ikke mindst, at han tilhører det, han betegner som en "klam" generation.

- Vi stikker bare hinanden ned i stedet for at snakke om tingene og få dem løst på en ordentlig måde, siger han.

Det overrasker ikke Dennis Peker, at et knivstikkeri kunne finde sted i området.

- Folk herude er pisseligeglade og gør, hvad der passer dem. Det er ikke ligesom i gamle dage, siger han.

Hvordan var det i gamle dage?

- I gamle dage var der ikke lige så mange knivstikkerier. Der var det mere bare hænder. Men nu er det på mode at have en kniv og pistol på sig for at vise, at man er macho.

Derfor frygter både Dennis Peker og Zakaria El Maimouni også, at en lignende hændelse kan finde sted igen.

Det er jo sket før, minder de om, og henviser til den 19-årige rapper Milan Rahim, der blev dræbt under et knivopgør i Taastrup i november 2021.

Intet motiv

I alt tre personer blev ramt af knivstik mandag aften. Det tredje offer, en 17-årig dreng fra Albertslund, overlevede. Han er efterfølgende blevet afhørt af politiet.

En 17-årig dreng meldte sig selv til Københavns Vestegns Politi tirsdag eftermiddag. Han er blevet sigtet for drab og bliver onsdag stillet for en dommer i Retten i Glostrup.

Der er fortsat ikke meldt noget ud om motivet til knivstikkeriet, men det er ikke tilfældigt, hvem der blev stukket ned mandag aften. Sådan lød det tirsdag omkring middag fra vicepolitiinspektør Peter Malmose på et pressemøde.

Politiet kendte i forvejen mindst et af ofrene, men ikke for noget, der giver anledning til, at de skulle stikkes ihjel, lød det.

Politiet har heller ikke grund til at tro, at sagen er banderelateret. Men det er heller ikke tilfældige ofre. Det kom desuden frem, at der efter politiets opfattelse er mindst to gerningsmænd.

Københavns Vestegns Politi opfordrer borgere til at henvende sig, hvis de har gjort iagttagelser i området omkring Skjeberg Allé og det nærliggende indkøbscenter City 2.