Krimi

Fem mænd sigtet for kutterdrab – mand blev gentagne gange sparket og slået i hovedet

En mand blev mandag morgen fundet livløs på en kutter i Nordsøen. Han blev efterfølgende erklæret død på sygehuset.

Fem mænd er blevet sigtet for drab, efter at politiet har undersøgt et dødsfald på et skib, der nu ligger i havn i Thyborøn.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De fem mænd er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro torsdag klokken 13. Her havde anklagemyndigheden begæret om lukkede døre til retsmødet, og sådan endte det også.

TV MIDTVEST er til stede i retten, hvor det inden dørlukningen kom frem, at de fem mænd er sigtet for i forening og i fælles forståelse at have slået et sjette besætningsmedlem ihjel. Drabet skulle være sket i tidsrummet mellem 28. og 30. januar, mens skibet fiskede i Nordsøen.

Ifølge Ekstra Bladet, der også er på plads i Retten i Holstebro, blev manden – ifølge anklagemyndigheden – gentagne gange sparket og slået i hovedet og på kroppen. Der blev desuden taget halsgreb på ham, som medførte blødning i halsmuskulaturen.

De fem mænd er mellem 29 og 41 år og har alle danske navne. De nægter sig skyldige i anklagerne.

Fundet livløs på kutter

Politiet betragter dødsfaldet som mistænkeligt, og de fik en anmeldelse om dødsfaldet mandag morgen klokken 05.12. Her lød det, at et besætningsmedlem på en kutter i Nordsøen var livløs.

Ifølge TV MIDTVEST er der tale om kutteren L.1 Inger Katrine, der normalt hører til i Thorsminde, men som altså nu ligger i havn længere mod nord.

Manden blev mandag fløjet i land med en helikopter og kørt til sygehuset, hvor han blev erklæret død.

Skibet med besætning kunne dog først komme i havn onsdag aften klokken 21.42 på grund af de seneste dages hårde vejr og kraftige blæst i Nordsøen, og besætningen er efterfølgende blevet afhørt.

TV MIDTVEST skriver, at politiet har været til stede på skibet iført dna-dragter, siden det kom i havn, og kriminalteknikere har indledet deres undersøgelser af skibet, lyder det.

Midt- og Vestjyllands Politi har for nuværende ikke flere oplysninger om dødsfaldet.

De pårørende til den afdøde mand er underrettet om dødsfaldet.