Skyderi skyldes internt opgør i et kriminelt miljø, vurderer politiet

En skudepisode har fundet sted i centrum af Aalborg, hvor en 33-årig mand er blevet ramt af flere skud. Hans tilstand er stabil.

Der har været et skyderi på Vesterbro i det centrale Aalborg ved middagstid søndag.

Politiet er "massivt til stede" med adskillige patruljer i hele byen, lød det først på eftermiddagen fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Det er alvorligt med skyderi i det offentlige rum. Og vi efterforsker massivt for at pågribe mistænkte, lyder det fra politikommissær Thomas Ottesen, der fra politiets kommandocentral koordinerer den massive politiindsats.

- Skyderi på gaden er helt uacceptabelt, fastslår han.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet klokken 12.58, og politiet havde hurtigt en opfattelse af, at der var blevet affyret skud fra én bil mod en anden.

Søndag sidst på eftermiddagen oplyser politiet i en opdatering, at der formodentlig er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø.

En 33-årig mand er blevet såret af formentlig to skud og kørt til hospitalet. Søndag eftermiddag oplyser politiet, at han er uden for livsfare, og at hans tilstand er stabil.

TV 2 Nord har været ved Aalborg Universitetshospital Syd, hvor tv-stationen har fotograferet en mørk BMW med et skudhul ved forruden i førersiden. Politiet har endnu ikke kommenteret dette.

Politiet forfølger "en række spor"

Politiet afspærrede hurtigt området ved Vesterbro, hvor der skal laves en række undersøgelser.

Der laves også afhøringer, ligesom der bliver indhentet overvågningsmateriale fra stedet for at afdække hændelsesforløbet før, under og efter skyderiet.

- Det er et stort arbejde, der ligger foran os, og det skal foretages særdeles grundigt. Derfor kan vi ikke udtale os om mistænkte personer i øjeblikket, men jeg kan oplyse, at vi allerede nu forfølger en række spor, udtaler Thomas Ottesen i en pressemeddelelse.

Nordjyske Stiftstidende skriver, at politiet blandt andet har arbejdet ved Budolfi Apotek, hvor flere personer er blevet afhørt.

TV 2 Nord har talt med en beboer i området, Michaela Bach. Hun bor på anden sal og hørte ved 13-tiden, hvad der mindede om tre skud. Hun slog det hen, indtil hun kiggede ud ad vinduet og så politibiler ankomme til stedet.

Thomas Ottesen efterlyser borgere, der kan have set eller hørt noget, der kan hjælpe politiet til at opklare sagen. Borgere kan ringe til politiet med oplysninger på telefonnummer 114.

Tryghedsskabende indsats

Efter skudepisoden har politiet iværksat en tryghedsskabende indsats.

- Det betyder, at vores uniformerede patruljer er særligt synlige i hele Aalborg i almindelighed og selvfølgelig omkring Vesterbro i særdeleshed, siger Thomas Ottesen.

Borgere, der føler sig utrygge efter episoden er velkomne til at kontakte politiet på 114, lyder det.

- Vi er her for at hjælpe alle, fortæller politikommissæren.