Krimi

Syv politibiler jagtede vanvidsbilist – kørte dobbelt så hurtigt som tilladt

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Det lykkedes for politiet at få stoppet den fartglade thybo ved hjælp af sømmåtter.

En 21-årig thybo havde tirsdag formiddag en meget tung højre fod, da han var skyld i en større biljagt ved Koldby i Thy.

Tirsdag klokken 10.54 forsøgte en patruljevogn at stoppe bilisten på Hovedvej A11. Det var føreren dog ikke interesseret i.

- Han stikker af, og vi følger selvfølgelig efter og kører rundt i området omkring Koldby, Hassing og Bedsted, siger Lars Even, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 21-årige mand fra Thisted fortsatte og fik efterhånden følgeskab af i alt syv patruljevogne, forklarer vagtchefen.

Bil var stjålet

Flere gange undervejs – på både landevej og gennem byer – kørte bilisten mere end 100 procent for hurtigt og gjorde sig dermed ifølge vagtchefen skyldig i vanvidsbilisme.

- Der bliver gjort forsøg på at stoppe bilen to gange med såkaldte stop sticks, altså sømmåtter, men vejen er for bred, så han undviger, siger Lars Even.

En halv times tid senere lykkedes det dog at stoppe bilen mellem Koldby og Hørdum, hvor dækkene punkterede, og føreren blev anholdt.

Bilen, som var en Opel Corsa, viste sig at være stjålet, og den 21-årige thybo blev taget med til politistationen i Thisted til afhøring og for at få taget en blodprøve for at tjekke for mulig narkokørsel.

- Han bliver sigtet for de her overtrædelser af færdselsloven, heriblandt vanvidsbilisme og altså biltyveri, siger vagtchefen.