Krimi

To mænd sigtet for drab i Dragør – flere medgerningsmænd på fri fod

Et ukendt antal medgerningsmænd deltog ifølge sigtelse i forberedelse af drab på 54-årig i Dragør.

To drabssigtede mænd havde tydeligvis måttet aflevere deres eget tøj til politiet, inden de mandag eftermiddag blev ført ind i Københavns Byrets afdeling for grundlovsforhør i Slutterigade ved Nytorv.

Mændene var begge iklædt blå trøjer og bukser, da de med få minutters mellemrum tog plads i det lille retslokale foran en dommer, som efter få minutter valgte at lukke retsmødet for tilhørere.

Inden da nåede specialanklager Laura Birch fra Københavns Politi at læse sigtelsen mod mændene op. De er sigtet for drab og medvirken til drab på en 54-årig mand, som søndag aften blev stukket ihjel på Dragør Fort på Amager.

Manden blev dræbt af flere knivstik i brystkassen, fremgår det af sigtelsen.

Flere knivstik i brystet

Den ældste af mændene – en hærdebred 31-årig herre med fuldskæg og en tatovering på halsen – er mistænkt for at have deltaget i planlægningen af drabet.

Den yngste, en 28-årig tilsyneladende veltrænet mand, var ifølge sigtelsen sammen med en endnu uidentificeret kumpan med til at begå selve drabet, som skete ved, at den 54-årige mand fik flere knivstik i brystet.

Identiteten på den dræbte blev læst op i retten. Men det er strafbart at fortælle, hvem han er. Dommeren efterkom nemlig en begæring fra Laura Birch om at nedlægge et navneforbud.

Også de sigtede fik deres identitet beskyttet af et navneforbud. Det skete efter begæring fra advokaterne Martin Andersen og Poul Helmuth Petersen.

En lang række tilhørere var mødt op i retsbygningen i Slutterigade for at overvære retsmødet. Og på grund af den begrænsede plads i retslokalet blev flere tilhørere – heriblandt to repræsentanter fra pressen – nægtet adgang til retsmødet.

Uidentificerede medgerningsmænd

Retsbygningen var også præget af en rig tilstedeværelse af politifolk, som nidkært førte opsyn med, hvem der var til stede. Alle blev bedt om at oplyse navn og cpr-nummer. En af betjentene skrev oplysningerne ned på en lille blok, han havde i lommen.

Ud over de to mænd var et ukendt antal uidentificerede medgerningsmænd efter politiets opfattelse med til at forberede og planlægge drabet. Det fremgår af sigtelsen, som blev læst op af Laura Birch.

Hvorledes de to mænd stiller sig til sigtelsen, vides ikke. Det blev nemlig ikke nævnt, inden tilhørerne blev bedt om at forlade retslokalet.