Visitationszone i København forlænges efter flere knivstik

På blot en måned har der været 12 forskellige sager, hvor nogen er blevet stukket med en kniv.

Københavns Politi forlænger den visitationszone, der har været gældende siden 29. december. Det skyldes flere knivstik i København den seneste tid.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foreløbig er visitationszonen blevet forlænget til 19. januar klokken 18.

Siden zonen blev oprettet, er 120 personer blevet visiteret, og 5 personer er blevet sigtet for våbenbesiddelse. I alt har politiet fundet og beslaglagt 13 knive og stikvåben i perioden, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Den massive politimæssige indsats har i den forgangne uge medført beslaglæggelse af flere knive, og fem personer er blevet sigtet for våbenbesiddelse. Vi har derfor valgt at forlænge visitationszonen med to uger for at forebygge flere episoder og for at sikre trygheden for borgerne, udtaler politiinspektør Lars-Ole Karlsen fra Københavns Politi.

Flere knivstik på åben gade

På blot en måned har der været 12 forskellige sager, hvor nogen er blevet stukket med en kniv.

Flere af knivstikkerierne er opstået på baggrund af stridigheder mellem yngre mænd med tilknytning til de kriminelle miljøer i København.

Ifølge Københavns Politi har stridighederne dog ikke tilknytning til de traditionelle bandemiljøer.

Senest torsdag morgen blev en 32-årig mand stukket ned med kniv på Jyllingevej Station i Vanløse, oplyste Københavns Politi til TV 2. To blev efterfølgende anholdt. Begge er, ligesom offeret, polske statsborgere.

Også mandag måtte politiet rykke ud i forbindelse med knivstikkeri i København. Her blev to personer stukket med kniv på åben gade ved H.C. Ørstedsvej og Åboulevard.