Krimi

Politiet til stede i Københavns Lufthavn efter bombetrussel mod fly

Et fly fra polske LOT blev undersøgt. De 71 personer ombord på flyet fik også gennemsøgt deres baggage.

Politiet er tirsdag morgen fortsat til stede i Københavns Lufthavn for at undersøge et mistænkeligt forhold, bekræfter Københavns Politi til TV 2.

Det sker efter, at der mandag aften klokken 21.47 indløb en bombetrussel mod et fly.

Flyet, som kom fra Polen, blev placeret afsondret fra almindelig drift og undersøges nærmere. Det blev tømt for passagerer, som alle havde det godt, fortæller vagtchef ved Københavns Politi Espen Godiksen

Passageres bagage undersøgt

Klokken 5.30 tirsdag morgen befinder flere af passagererne sig fortsat i Københavns Lufthavn, og politiet er fortsat er til stede, oplyser Espen Godiksen til TV 2.

Passagerne er ikke tilbageholdt, men deres bagage bliver undersøgt, fortæller vagtchefen.

- Det tager noget tid at gennemgå effekter og ejendele, så de kan få dem udleveret igen. De praktiske omstændigheder er vi i gang med nu, siger han.

Der var i alt 71 personer ombord på flyet, inklusive personalet, ifølge politiet.

Mellem 30 og 40 personer fra flyet befinder sig stadig i lufthavnen.

Det drejer sig om de personer, som havde indtjekket bagage med, mens de, der kun havde håndbagage med, har kunnet forlade lufthavnen, fortæller Københavns Lufthavns pressechef, Lise Agerley Kürstein, til TV 2 kort efter klokken 5.30 tirsdag morgen.

- De sidder i et bestemt rum i lufthavnen og venter på, at politiet er færdige med deres arbejde. Hændelsen er afblæst, og intet er fundet. Vi regner med, at det er et spørgsmål om tid, før de kan komme videre, siger hun.

Klokken 7.40 har de resterende personer fået udleveret deres kufferter og har fået lov til at forlade lufthavnen, oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Jonathan Wald.

- Hændelsen er nu operativt lukket ned, siger han til TV 2.

Tale om et fly fra Polen

Der var tale om et fly fra det polske flyselskab LOT, som landede fra Warszawa i Polen, bekræfter pressechefen yderligere.

Ifølge Flightrader landede flyet LO459 i Københavns Lufthavn fra Warszawa klokken 21.54. Det er dog ikke bekræftet, at der er tale om netop det fly.

Ifølge Københavns Lufthavn skulle al resterende flydrift være blevet genoptaget uden problemer.

Ingen anholdelser

Politiet er fortsat til stede og vil være det en "rum tid", oplyser vagtchefen. Det nærmere indhold i truslen ønsker han ikke at komme ind på.

- Det, som jeg kan sige, er, at vi har efterforskningen på, og de er i fuld gang med at finde ud af, hvor truslen kommer fra, siger Espen Godiksen.

Han siger, at der ikke er nogen fare i forbindelse med situationen, og at "alt er under kontrol".

Der har ikke været foretaget anholdelser.

Vagtchefen ønsker ikke at udtale sig om alvorsgraden af truslen.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, andet end at vi vurderer den slags ting fra gang til gang, og så handler vi ud fra de oplysninger, vi har, siger Espen Godiksen.