Krimi

27-årig anholdt for skuddrab på tilfældigt offer i Viby

Der var mindst to personer på gerningsstedet, og derfor er det muligt, at der vil blive foretaget yderligere anholdelser i sagen.

I marts blev en 21-årig mand fundet dræbt i sin bil, der holdt i et vejkryds i Aarhus-forstaden Viby.

Siden har politiet forsøgt at finde frem til både motiv og gerningsmand, og nu mener man at være kommet nærmere sidstnævnte.

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at man tirsdag formiddag har anholdt en 27-årig mand og sigtet ham for drabet.

- Vi har i vores efterforskning foretaget et meget systematisk og struktureret efterforskningsarbejde.

- Vi har kigget timevis af videoovervågning igennem, foretaget en række vidneafhøringer og et stort antal tekniske undersøgelser, og det har alt sammen været med til at lede os frem til anholdelsen af den 27-årige, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Tilfældigt offer

Den sigtede har ingen relation til den skuddræbte, og politiets teori er, at den 21-årige mand var et tilfældigt offer.

- Han havde ingen relationer til det kriminelle miljø eller til bandegrupperinger, og han har heller ingen forbindelse til den nu anholdte person, siger Brian Voss Olsen.

Gennemgangen af videoovervågningen har desuden vist, at der var mindst to personer på gerningsstedet, og derfor er det muligt, at der vil blive foretaget yderligere anholdelser i sagen.

Den 27-årige mistænkte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus klokken 9 onsdag.

Anklagemyndigheden vil ved den lejlighed anmode om, at forhøret bliver afholdt bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.