Krimi

34-årig tiltalt for timelang voldtægt af 16-årig pige på hotel

Ifølge voldtægtsanklage var 16-årig ude af stand til at sige hverken til eller fra. Sag kommer nu for retten.

En 16-årig pige var ifølge anklagemyndigheden hverken i stand til at sige ja eller nej til at have samleje med en 34-årig mand, da de to i maj befandt sig sammen på et hotelværelse i Frederikshavn.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har nu rejst tiltale mod manden, som i den kommende sag ved Retten i Hjørring skal forsvare sig mod en anklage om voldtægt.

Ifølge anklageskriftet havde manden over en periode på ni timer, fra klokken 02 om natten til klokken 11 om formiddagen, flere gange samleje med teenagepigen. Det foregik på et hotelværelse på Scandic Hotel The Reef i Tordenskjoldsgade i Frederikshavn, uden at pigen havde givet sit samtykke.

Ifølge anklageskriftet befandt pigen sig i en tilstand, hvor hun hverken var i stand til at modsætte sig eller til at give samtykke, fordi hun var påvirket af blandt andet alkohol, og fordi hun sov.

Har ikke været fængslet

Anklager Majbrit Bak vil forud for den kommende uges retsmøde ikke oplyse noget om sagen, ud over hvad der fremgår af det kortfattede anklageskrift.

Og heri fremgår det ikke, hvordan manden og pigen var endt på hotelværelset sammen, eller om de kendte hinanden på forhånd.

Den tiltalte mand, som siden gerningstidspunktet i maj er fyldt 35 år, bor i Skagen. Han har ikke været varetægtsfængslet under sagen.

Sagen behandles ved Retten i Hjørring 29. november.