Elev overfaldet af ukendt gerningsmand på efterskole i Sorø

Politiet rykkede tirsdag aften ud til gymnastikefterskole. Elev blev truet med kniv og tvunget ned på jorden.

Flere patruljer rykkede tirsdag aften ud til Sorø Gymnastikefterskole.

Ifølge skolen skyldtes det, at en elev tirsdag aften blev overfaldet på skolens grund af en ukendt gerningsmand.

- Politiet ankom hurtigt, og der er sat en efterforskning i gang. Eleven har det efter omstændighederne godt, skrev skolen i et opslag på Facebook kort efter midnat.

Skolen oplyser videre, at den har haft samlet hele elevflokken for at informere om hændelsen. Desuden mødte ekstra personale ind for at skabe tryghed og for at give eleverne mulighed for at snakke med en voksen.

Kvindeligt offer tvunget ned på jorden

Elevernes forældre er også informeret om hændelsen.

- Vi har sat gang i vores kriseplan og har taget kontakt til Falck Healthcare, som vil tilbyde psykologhjælp til eleven og den resterende elevflok, hvis de ønsker det.

- Onsdag vil nærvær og sammenhold være i højsæde for elever og personale, skriver skolen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser onsdag formiddag, at manden truede offeret med en kniv og tvang hende ned på jorden.

Det skete tirsdag klokken 18.10, da hun var ude at gå tur på Topshøjvej, hvor efterskolen ligger.

- Kvinden gjorde dog modstand, og til sidst løb gerningsmanden fra stedet. Kvinden fik alarmeret politiet, som i timerne efter overfaldet afhørte vidner, sikrede spor og afsøgte området med hunde, skriver politiet i sin døgnrapport.

Kort lyst hår og kraftigt bygget

Af døgnrapporten fremgår også et signalement af gerningsmanden. Han beskrives som 18-20 år, cirka 180 centimeter høj, kraftig af bygning, lyst og kort hår, dansktalende og iført en lang, sort jakke.

TV 2 Øst skrev tirsdag aften, at nogle af patruljevognene ankom med udrykning.

- Vi undersøger et mistænkeligt forhold på stedet, men vi kan endnu ikke fortælle nærmere, sagde vagtchef Lars Westerweel til TV 2 Øst.

Dele af området er blevet undersøgt med politihunde.

Vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi Heidi Grandt Andresen bekræftede omkring klokken 00.30 over for Ritzau, at politiet havde "været derude i forbindelse med en hændelse".