Mistænkt drabsmand og afdøde kendte hinanden, fortæller politiet

Gerningsvåbenet er endnu ikke fundet, lød det fra vicepolitiinspektør Kim Løvkvist til dagens pressebriefing om fremskridt i drabssag fra Holbæk.

Anholdelsen af den 24-årige mand, der er mistænkt for drabet på en 37-årig gravid afghansk kvinde, foregik mandag formiddag ved Sandholmlejren, der er Danmarks største asylcenter.

Det fortalte vicepolitiinspektør Kim Løvkvist mandag eftermiddag til en pressebriefing, hvor Midt- og Vestsjællands Politi redegjorde for de nyeste detaljer i drabssagen, der torsdag aften udspillede sig i Holbæk.

Derudover kom det frem, at den anholdte og den dræbte kvinde har haft en relation.

- De kendte hinanden, men jeg kan ikke komme yderligere ind på det, fortalte Kim Løvkvist til den fremmødte presse.

Arbejder med "et par hovedmotiver"

Midt- og Vestsjællands Politi udsendte mandag formiddag en pressemeddelelse om, at de havde anholdt en afghansk statsborger klokken 09.11, og at anholdelsen skulle have foregået uden dramatik.

- Den anholdte mand er mistænkt for at have begået drabet på den 37-årige kvinde. Efterforskningen af sagen kører fortsat på sit højeste, og der er fortsat mange ting, som skal afklares, sagde vicepolitiinspektør Kim Løvkvist i pressemeddelelsen.

Mandag eftermiddag til pressebriefingen uddybede han så, at politiet endnu ikke har fundet frem til et motiv for drabet, men at de fortsat arbejder med ”et par hovedmotiver”.

Journalisterne spurgte vicepolitiinspektøren, hvorvidt anholdelsen af den mistænkte drabsmand indeholdt andre sigtelser end drab.

Det ville han ikke kommentere, og samme svar lød, da han blev spurgt, om han kunne give flere detaljer om, hvad der skete på drabsnatten – eksempelvis om antallet af knivstik.

Leder stadig efter våben

Dog kunne Kim Løvkvist fortælle, at politiet stadig leder efter gerningsvåbenet, og at det er ”centralt for sagen”.

Klokken 09 tirsdag morgen vil den 24-årige blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling for lukkede døre.

Den dræbte kvinde var gravid med et barn, der har overlevet og nu er i pleje på Rigshospitalet i København.