Krimi

24-årig mand anholdt for drab i Holbæk

To vidner, som politiet tidligere har efterlyst i sagen, er fortsat ikke fundet, men politiet har gode spor efter dem.

En 24-årig mand er mandag formiddag blevet anholdt som mistænkt for at stå bag drabet på den 37-årige gravide kvinde, der torsdag blev overfaldet foran det plejehjem, hvor hun arbejdede.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den mistænkte er afghansk statsborger, og han blev anholdt klokken 09.11. Anholdelsen foregik, ifølge Midt- og Vestsjællands Politi, uden dramatik, og han vil nu blive afhørt.

Klokken ni tirsdag morgen vil den 24-årige blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling.

- Den anholdte mand er mistænkt for at have begået drabet på den 37-årige kvinde. Efterforskningen af sagen kører fortsat på sit højeste, og der er fortsat mange ting, som skal afklares, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

Anklagemyndigheden vil ved grundlovsforhøret begære dørlukning, så det er ikke muligt at komme med yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Over for TV 2 afviser Midt- og Vestsjællands Politi at kommentere, hvorvidt de har haft den 24-årige i kikkerten hele tiden, og hvilken relation han eventuelt har til den dræbte kvinde.

Dræbt af flere knivstik

Torsdag aften blev den 37-årige kvinde dræbt foran et plejecenter på Samsøvej i Holbæk, hvor hun netop havde fået fri fra arbejde. Hun havde sat sig ind i sin bil, da hun blev angrebet og dræbt af flere knivstik.

Den dræbte kvinde var afghansk statsborger og bosat i Danmark. Selvom kvindens liv ikke stod til at redde, er hendes barn fortsat i live og befinder sig nu på hospitalet.

Kvinden var syv måneder henne i sin graviditet, da hun blev dræbt.

Politi søger stadig to vidner

To unge mænd, som politiet formoder har været i området for at begå indbrud omkring drabstidspunktet, er fortsat ikke blevet identificeret, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelsen mandag formiddag.

- Melder de to sig ikke, har politiet gode spor efter dem, som formentlig senere vil føre til en identifikation, lyder det fra politiet.

Politiet søger efter de to vidner, fordi de mener, at de kan være vigtige for efterforskningen.

Søndag afsøgte politiet området med politihunde, og i den forbindelse fandt de flere effekter – blandt andet værktøj – der indikerede, at de var ude for at lave indbrud. Ifølge TV 2s oplysninger blev der blandt andet fundet et koben.

Det fik politiet til at oplyse, at de to mænd ville få frit lejde til at melde sig selv. Det betyder, at de ville blive fritaget for mulig tilbageholdelse eller straf.

I første omgang så politiets udmelding ud til at give pote, da to vidner meldte sig. Men efter afhøring viste det sig, at selvom vidnerne havde været ude på gerningsaftenen, så var de ikke de to unge mænd, som politiet efterlyste.