Krimi

Det var de forkerte personer, der henvendte sig om drabssag, siger politiet

Afhøringen af de to mænd har vist, at de ikke har bevidnet drabet eller set gerningsmanden.

Det var de forkerte vidner, der søndag henvendte sig for at bidrage med mulige oplysninger om drabet på en 37-årig kvinde i Holbæk.

Det siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjælland i en pressemeddelelse.

- De to har noget overraskende erkendt, at de også har været ude på gerningsaftenen, men det er med sikkerhed ikke dem, vi har ledt efter, siger Kim Løvkvist.

Tidligere søndag kunne Midt- og Vestsjællands Politi oplyse, at de to mulige indbrudstyve, som man havde givet frit lejde til at melde sig som vidner i en drabssag, havde meldt sig.

Vidnerne har dog ikke set hverken drab eller set gerningsmand.

- Afhøringen af dem har altså vist, at de ikke har set drabet og derfor heller ikke er interessante for politiet, siger han.

Dermed efterlyser politiet fortsat de to formodede indbrudstyve, der altså har fået frit lejde til at melde sig som vidner.

- Vi appellerer fortsat til dem om at henvende sig. De skal ikke være bekymrede for, om vi kommer til at spørge ind til deres eventuelle indbrudsplaner, siger Kim Løvkvist.

Gav dem frit lejde

Søndag fortalte politiet, at de to vidner formentlig var ude for at begå indbrud i området omkring Samsøvej i Holbæk.

Politiet formodede derfor, at det var årsagen til, at de ikke selv havde henvendt sig, og de gav derfor de to mænd frit lejde til at melde sig selv. Det betyder, at de ville blive fritaget for mulig tilbageholdelse eller straf.

Den dræbte kvinde havde netop fået fri fra et plejecenter på Samsøvej i Holbæk, da hun klokken 23.10 blev dræbt. Hun havde sat sig ind i sin bil, da hun blev angrebet med flere knivstik.

Man har stadig ikke nogen identitet på gerningsmanden, men en kollega til den dræbte så vedkommende, da hun forsøgte at gribe ind. Lige siden har de mulige vidner været eftersøgt.

Søndag har politiet afsøgt området med politihunde, og de har i den forbindelse fundet flere effekter i området – blandt andet værktøj – der indikerede, at de var ude for at lave indbruddet. Ifølge TV 2s oplysninger blev der blandt andet fundet et koben.

Derudover har politiet også offentliggjort gerningsmandens flugtrute, som man har kortlagt baseret på vidnehenvendelser.

Politiet efterlyser stadig en mand på 18-19 år, der er hovedmistænkt for drabet.

Den dræbte kvinde var afghansk statsborger og bosat i Danmark. Selvom kvindens liv ikke stod til at redde, er hendes barn fortsat i live og befinder sig nu på hospitalet. Kvinden var syv måneder henne i sin graviditet, da hun blev dræbt.