Politi har sporet sig ind på hovedmotiver i efterforskning af drab på gravid kvinde

Politiet har indsnævret efterforskningen, men efterlyser stadig vidner og mangler at finde gerningsvåbnet.

Jagten på en morder er stadig i fuld gang efter drabet på en 37-årig kvinde.

Men Midt- og Vestsjællands Politi er kommet et lille skridt nærmere en opklaring.

Det siger vicepolitikommissær Kim Løvkvist til TV 2.

- Vi har sporet os ind på et par hovedmotiver, som er vigtige for den videre efterforskning i en af de alvorligste forbrydelser, vi kender, siger Kim Løvkvist.

Motiver kan sætte en retning

Sent torsdag aften blev den gravide afghanske kvinde dræbt med flere knivstik, netop som hun havde forladt sin arbejdsplads på et lokalt plejecenter og sad i sin bil.

Det er stadig uklart, hvilken relation den dræbte kvinde måtte have haft til den efterlyste drabsmand. Og derfor vil politiet heller ikke indvie offentligheden i den del af efterforskningen.

- Jeg vil ikke gå i detaljer med de motiver, vi arbejder ud fra, men det er med til at sætte en retning, siger Kim Løvkvist.

Den mistænkte beskrives stadig som en yngre mand i 18-19 års alderen. Men man kender stadig ikke identiteten på den formodede gerningsmand.

Unge mænd efterlyses som vidner

Politiet vil gerne i kontakt med to unge mænd, der befandt sig tæt ved plejecentret, da drabet blev begået. De kan ifølge politiet have vigtige informationer af betydning for efterforskningen og er ikke mistænkte.

- Vi har ikke noget gennembrud endnu og efterlyser stadig især to vidner. Vi bruger tid på at kigge overvågningen yderligere igennem for at finde oplysninger, siger vicepolitikommissæren.

Folk, som bor i området omkring plejecentret på Samsøvej i Holbæk, hvor drabet fandt sted, opfordres til at gemme eventuelt videomateriale fra deres private overvågning.

Politiet mangler stadig at finde den kniv, der blev brugt i drabet på den 37-årige kvinde.

- Hvis man finder genstande i sin have nær gerningsstedet, hører vi også meget gerne om det, understreger Kim Løvkvist, som i en statusopdatering erkender, at det kommer til at tage tid at nå til bunds i opklaringsarbejdet.

- Det tager tid, men vi bruger massivt mange ressourcer på det, siger Løvkvist.

Den dræbte kvinde var gravid i syvende måned, men hendes ufødte dreng har det "efter omstændighederne godt og er i de bedste hænder", siger politiet.

Politiet leder stadig efter en ung mand, der beskrives ud fra følgende karakteristika:

  • Mand
  • 18-19 år
  • 170-175 centimeter høj
  • Spinkel af bygning og langbenet
  • Brun i huden
  • Bar en sort, kort jakke og en sort hue

Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114 eller 46 35 14 48, hvis man har oplysninger i sagen.