Rekonstruktion: Sådan foregik overfaldet på gravid kvinde i Holbæk

En 37-årig gravid kvinde blev trukket ud af sin bil og dræbt ved et ældrecenter i Holbæk, netop som hun havde fået fri torsdag aften.

Det var mørkt på parkeringspladsen foran plejehjemmet.

Vi gør alt, hvad vi kan for at opklare det her

Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør

Kvinden kom ud af de nye arkitekttegnede bygninger på Samsøvej i Holbæk, hvor hun havde været på arbejde indtil klokken 23.

Nu var den sene vagt på plejehjemmet slut, og kvinden skulle hjem.

Hun havde ryggen til lysene fra det ottetalsformede byggeri i to etager, og begav sig hen imod en lille blå Suzuki Alto, der skulle fragte hende hjem.

Kvinden var 37 år gammel og noget tungere, end hun plejede at være, for hun bar et spædbarn i maven.

Hun åbnede bildøren og satte sig ind.

Overfaldet

Nu skete der noget, som forvandlede denne ellers helt almindelige torsdag aften til grum tragedie.

Oplysningerne om, hvad der skete efter kvinden havde sat sig ind i bilen, har vi fra politiet i Holbæk, hvor vicepolitiinspektør Kim Løvkvist briefede offentligheden fredag formiddag.

En ung mand klædt i en kort sort jakke og en sort hue kom til syne på parkeringspladsen og gik hen til den blå Suzuki.

Han var cirka 170 centimeter høj, spinkel af bygning og han så ud til at være et sted mellem 18 og 19 år gammel.

Den unge mand gik til angreb på kvinden inde i bilen og stak hende gentagne gange med en kniv.

Vidnet

En af den 37-årige kvindes kolleger, der også befandt sig på parkeringspladsen, så overfaldet og forsøgte at blande sig, men hun havde ikke held til at standse den unge mand.

I stedet løb hun ind på plejecenteret efter hjælp.

Nu, hvor han var alene, forlod den unge mand sit blødende offer i den blå bil på parkeringspladsen og stak af.

Han tog formentlig kniven med sig, og fredag formiddag kunne politiet ikke sige noget om, hvordan den unge mand var sluppet væk, og heller ikke hvilken retning, han var forsvundet i.

Opkaldet til alarmcentralen kom klokken 23.10, og politiet var fremme inden for få minutter, men selv om der blev givet livreddende førstehjælp, lykkedes det ikke at holde liv i kvinden, der døde kort efter ankomsten til sygehuset.

Spædbarnet

Barnet i kvindens mave ser derimod ud til at overleve.

Hvor langt kvinden var henne i sin graviditet vides ikke, men det lille barn er nu indlagt på Rigshospitalet.

Tilbage står nu spørgsmålet om, hvem der kan finde på at gøre den slags en helt almindelig torsdag aften på en helt almindelig parkeringsplads i Holbæk.

Politiet oplyste ved et pressemøde fredag, at den 37-årige dræbte kvinde var afghansk statsborger, men boede i Danmark, hvor hun arbejdede på plejecentret på Samsøvej.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at opklare det her, sagde vicepolitiinspektør Kim Løvkvist ved pressemødet fredag formiddag.

Om kvinden eventuelt kendte den unge gerningsmand i forvejen, ville eller kunne politiet ikke sige noget om ved pressemødet, men han beskrives også som værende af anden etnisk herkomst end dansk.

Det er en enkeltstående hændelse

Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør

Og ifølge vicepolitiinspektør Kim Løvkvist er der ikke noget som tyder på, at borgerne i Holbæk skal frygte vilkårlige overfald, når de sætter sig ind i deres biler.

- Det er en enkeltstående hændelse. Det er ikke noget, der retter sig mod almindelige mennesker i området, sagde vicepolitiinspektøren under pressemødet.

Han ville dog ikke uddybe, hvad han byggede den udmelding på.

Til gengæld kaldte Kim Løvkvist sagen "dybt, dybt tragisk".

Politiets arbejde

Vicepolitiinspektøren fortalte, at der er kastet "massive ressourcer og kompetencer" ind i sagen, hvor "alle døre holdes åbne".

- Vi efterforsker bredt og holder alle døre åbne, sagde han.

Eneste kendte vidne i sagen er i øjeblikket den kollega, som forsøgte at standse gerningsmanden, men lokale borgere har henvendt sig til politiet og fortalt, at de har set to mænd ved gerningsstedet omkring det tidspunkt, hvor forbrydelsen fandt sted.

Dem vil politiet meget gerne i kontakt med.

Ved pressemødet fredag formiddag understregede politiet flere gange vigtigheden af, at alle eventuelle vidner henvender sig, hvis de har set noget i området omkring Samsøvej i Holbæk torsdag aften omkring klokken 23.10.

Derudover opfordrede Kim Løvkvist til, at beboere i området ikke sletter billederne fra torsdag aften, hvis de har privat overvågning ved deres hus.

- Gem det, politiet er meget interesserede i privat overvågning, lød det.

Vicepolitiinspektøren bad også lokale beboere om at kigge i haver og skraldespande efter beviser.

- Hvis man finder beklædningsgenstande eller en kniv i have eller skraldespande, vil vi gerne høre om det, sagde han.

Midt- og Vestsjællands Politi er nu til stede med en mobil politistation på Samsøvej, hvor den 37-årige kvinde blev dræbt.

Alle, der har behov for at tale med politiet, eller som har set noget mistænkeligt, kan henvende sig der eller ringe 114.