Krimi

DOKUMENTATION: Her er alle politiets ord fra pressemøde om dræbt gravid kvinde

Læs politiets pressemøde ord for ord.

- Efterforskningen har vist, at hun arbejder på et plejecenter derude. Hun har været på arbejdet, hun sætter sig ud i sin bil for at køre fra stedet, og der bliver hun overfaldet af en gerningsmand.

- Der er en kollega til kvinden, der overværer det her overfald og forsøger at blande sig og forhindre ulykken, men hun kan desværre ikke forhindre drabet.

- Kvinden løber tilbage på sin arbejdsplads og forsøger at kalde hjælp, og gerningsmanden forsvinder i det vindue, der er der. Politiet er fremme på stedet allerede efter fem minutter, og vi starter med livreddende førstehjælp på stedet, men vi kan desværre ikke gøre noget for kvinden.

- Hun bliver bragt til Holbæk sygehus, hvor hun kort efter afgår ved døden. Den her hurtige ankomst til stedet og førstehjælp, det gør, at kvindens ufødte barn lader til at overleve det her dramatiske overfald.

- Det er selvfølgelig dybt, dybt tragisk, og efterforskningen har pågået hele natten. Vi kaster massive ressourcer ind i det her og rigtig mange kompetencer. Vi holder alle døre åbne i den her efterforskning, og vi efterforsker bredt. Det, vi ønsker, vi kunne godt tænke os lidt hjælp fra folk ude i området nær gerningsstedet ude ved plejecenteret.

- Hvis der er nogen, der har bemærket noget af interesse for sagen her omkring klokken 23.10, som var gerningstidspunktet, så vil vi gerne høre om det.

- Hvis der er borgere derude i området, som har privat overvågning, så skal de gemme det, politiet er meget interesseret i eventuel overvågning sammen med de her eventuelle ting, man kan have set derude. Ligeledes så ved vi, at gerningsmanden er flygtet fra stedet på ukendt vis i ukendt retning.

- Vi er interesserede, hvis man finder beklædningsgenstande, kniv eller andre ting i sin have eller skraldespande, ting som ikke plejer at være på stedet, så hører vi rigtig, rigtig gerne om det.

- Vi efterforsker som sagt bredt, og der er ikke noget, indtil videre, som tyder på, at folk ude på stedet har grund til at være utrygge, bekymrede eller noget. Det er der intet, der tyder på. Jeg tror, at det var den overordnede, helt indledende fortælling, og hvis der er nogen spørgsmål, så er I velkomne:

Kim Løvkvist, kan du fortælle noget om det her plejecenter, hvad det er for beboere, som er der, og om gerningsmanden kan have en tilknytning til plejecenteret?

- Det er angiveligt et helt almindeligt plejecenter med ældre mennesker, det er det, vi ved.

Så det er ikke psykisk udfordrede beboere?

- Det er det ikke.

Hvad er motivet?

- Vi kender ikke motivet i øjeblikket. Vi efterforsker som sagt bredt og har alle motiver i spil.

Har I noget signalement af gerningsmanden?

- Ja, vi har et signalement, fordi den her kollega til forurettede ser jo gerningsmanden, kan man sige, ikke, det er en ung mand, 18-19 år, spinkel af bygning, han er ikke ret høj, 170-175 centimeter høj, formentlig af anden etnisk baggrund end dansk, han er iført en kort, sort jakke og en sort hue, og han undløber så, eller forsvinder fra stedet på ukendt vis. Og han har en kniv med sig.

Hvad med gerningsvåbnet, er I i besiddelse af det?

- Gerningsvåbnet er en kniv, ja.

- Vi holder alle muligheder åbne.

Og hvad med gerningsvåbnet, er I i besiddelse af det?

- Det er vi ikke på nuværende tidspunkt, men vi har været derude hele natten og har efterforsket med hunde og været der med hunde og været der med kriminalteknikere hele natten. Jeg har ikke hørt noget om, at vi har fundet gerningsvåbnet endnu. Det er vi selvfølgelig også meget interesserede i, hvis det skulle være kastet på vej væk fra stedet.

Og hvad kan I sige om offeret, ud over at hun var 37 år og altså arbejdede på det her plejecenter?

- Ja, 37 år, arbejder på stedet, hun er afghansk statsborger, men bor i Danmark.

- Jeg har ikke overblik over henvendelser, vi har ikke fået så mange på nuværende tidspunkt, det er det, jeg appellerer til nu, at hvis der er nogen, der har set eller hørt noget, eller har en viden eller overvågning, så vil vi rigtig gerne høre om det, så er det bare at ringe 114, så tager vi os af det.

Har I nogen indikation om, om der skulle være en relation mellem de to eller på anden måde kender hinanden?

- Det er for tidligt at sige noget om, men det kigger vi selvfølgelig ind i, om der kan være nogen relationer, ja.

Og hvorfor har I så grund til at tro, at man ikke skal være nervøs, hvis man er i området?

- Jamen, vi tænker, at det er en enkeltstående hændelse, en meget, meget tragisk, meget, meget ulykkelig hændelse. Det er ikke noget, der retter sig mod almindelige mennesker, der bor ude i området.

Regner I med, at hun har været et tilfældigt offer, eller er der tale om et personopgør?

- Det ved vi ikke, det må efterforskningen vise. Som sagt, vi efterforsker bredt og holder alle døre åbne.

Og hvad med barnets tilstand?

- Det sidste, jeg har hørt, det var, at barnet er inde på Rigshospitalet og er i live, men det er selvfølgelig et lille barn, et lille, ufødt barn, så jeg kan ikke sige mere om det.

Hvor langt henne var hun?

- Det kan jeg ikke lige sige på nuværende tidspunkt.

Og hvad kommer der til at ske nu i efterforskningen?

- Der kommer til at ske det, at vi fortsætter massivt med ressourcer og kompetencer fra nu af og giver den fuld gas og gør alt, hvad vi kan for at opklare det her.

Du fortalte, at der var en, der løb ind på plejecenteret for at råbe om hjælp. Var det offeret, eller var det kollegaen, som der løb ind og råbte efter hjælp på plejecenteret?

- Det var kollega og vidne til offeret, ja.

Okay, så offeret, hvad kan man sige, lå ude på vejen på det tidspunkt?

- I sin bil, ja. Sidste spørgsmål.

Har I nogen mistænkte på nuværende tidspunkt?

- Vi har ikke nogen potentielt mistænkte lige nu og her.

Men er I på bar bund, er det reelt det, du siger?

- Det vil jeg ikke sige, vi er. Vi er godt i gang, vi er kommet rigtig godt fra start, og vi giver den rigtig mange ressourcer nu her.

Hvornår kan I melde nyt igen?

- Jamen, I hører fra os lige så snart, vi kan berette noget nyt. Jeg tror, at vi runder af nu her. Tak fordi I kom.