Det ved vi om drabet på 37-årig kvinde – og det mangler vi svar på

En 24-årig mand og en 33-årig kvinde er blevet anholdt - sigtet for at stå bag drabet på en 37-årig ansat på et plejecenter.

Torsdag aften blev en 37-årig kvinde dræbt foran et plejecenter på Samsøvej i Holbæk, hvor hun netop havde fået fri fra arbejde.

Den dræbte kvinde var gravid i syvende måned med et barn, der i første omgang overlevede, men tirsdagen efter drabet mistede livet.

Men hvad ved vi egentlig om drabet, og hvad mangler vi at få svar på?

Hvad ved vi om offeret?

Kvinden, der blev dræbt sent torsdag aften, var 37 år, afghansk statsborger og bosat i Danmark. Og så var hun gravid.

Hun var desuden ansat på et plejecenter på Samsøvej i Holbæk, og det var på parkeringspladsen udenfor centret, at hun blev dræbt.

Kvinden havde netop fået fri fra arbejde klokken 23 og havde sat sig ind i sin bil, da hun blev angrebet og dræbt af flere knivstik. Politiet modtog anmeldelsen om overfaldet klokken 23.10 og var fremme fem minutter senere. Kvinden mistede efterfølgende livet på Holbæk Sygehus.

TV 2 har siden været i kontakt med flere ansatte på plejecentret, hvor den dræbte kvinde var ansat. De ansatte kan eller vil dog ikke udtale sig yderligere om kvinden eller sagen i det hele taget.

Hvad ved vi om barnet?

Kvinden var gravid i syvende måned, da hun blev dræbt. Barnet – en dreng – overlevede i første omgang og blev indlagt på Rigshospitalet. Men tirsdag 8. november klokken 14.44 afgik drengen ved døden, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Hvad ved vi om den formodede gerningsmand?

Da politiet nåede frem til gerningsstedet foran plejecentret torsdag, var gerningsmanden stukket af.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrede derfor borgere, der måtte have set noget, til at henvende sig og udsendte efterfølgende et signalement af kvindens formodede drabsmand.

Mandag 7. november anholdt politiet en 24-årig mand, som mistænkes for at stå bag drabet. Manden er afghansk statsborger.

Anholdelsen foregik ved Sandholmlejren, der er Danmarks største asylcenter, og var ifølge politiet uden dramatik.

Tirsdag 8. november anholdt politiet desuden en 33-årig kvinde og sigtede hende for at have anspore til drabet på den gravide 37-årige kvinde. Det mener politiet at kunne bevise ved hjælp af beskeder, der blandt andet er blevet sendt over WhatsApp.

Den anholdte kvinde er afghansk statsborger og begge sigtede har en relation til drabsofferet.

Begge er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk tirsdag klokken 9. Begge nægter sig skyldige.

Var der nogen vidner?

En af den 37-åriges kolleger befandt sig også på parkeringspladsen, da overfaldet skete.

Hun så overfaldet og forsøgte at gribe ind, men uden held til at standse gerningsmanden. I stedet løb hun ind på plejecenteret efter hjælp. Det er blandt andet med vidnets hjælp, at politiet har kunnet udsende et officielt signalement.

Flere vidner har siden henvendt sig til politiet og fortalt, at de har set to unge mænd ved gerningsstedet omkring det tidspunkt, hvor forbrydelsen fandt sted.

De to mænd kom tilfældigvis forbi på gerningstidspunktet, men valgte at løbe fra stedet. Politiet mener dog, at de både har set drabet og gerningsmanden.

De har dog endnu ikke henvendt sig til politiet, og Midt- og Vestsjællands Politi mener, at det skyldes, at mændene var i området for at begå indbrud.

Derfor har politiet givet dem frit lejde til at melde sig selv. Med andre ord bliver de to unge mænd fritaget for mulig tilbageholdelse eller straf, hvis de melder sig som vidner. Mandag har de to mænd endnu ikke meldt sig og er fortsat ikke blevet identificeret.

Kendte offeret og gerningsmanden hinanden?

Den anholdte og den dræbte kendte hinanden, men politiet vil mandag ikke uddybe hvordan.

Politiet har derudover oplyst, at der er tale om "en enkeltstående hændelse", og at der derfor ikke er noget at frygte for beboere i området.

Vicepolitiinspektør Kim Løvkvist har oplyst TV 2, at drabet ikke var tilfældigt, og at gerningsmanden formentlig er gået "målrettet" efter sit offer.

Hvad mangler vi svar på?

Det er fortsat sparsomt med oplysninger om, hvad der skete på parkeringspladsen foran plejecentret på Samsøvej i Holbæk torsdag aften.

Vi mangler også til fulde at kende gerningsmandens motiv og vedkommendes relation til offeret. Men politiet har oplyst, at man arbejder ud fra "et par hovedmotiver", som det dog ikke vil oplyse, hvad er.

Det er heller ikke blevet offentliggjort, hvad der præcis ledte frem til anholdelsen. Vicepolitiinspektør Kim Løvkvist oplyser blot, at der har været tale om en "bred efterforskning", hvor der er blevet analyseret på "mange forskellige spor".

Derudover er gerningsvåbenet ikke blevet fundet.