Politiet finder dokument hos sigtet: Var Fields-skyderiet planlagt?

22-årig mand har torsdag fået forlænget sin varetægtsfængsling for skyderi, der kostede tre mennesker livet.

En usædvanligt lang liste af vidner, tekster om mulig planlægning af et skyderi og fundet af en pistol i Field's.

Det er nogle af de beviser og forhold, som politiet ser nærmere på i efterforskningen af skyderiet i Field's den 3. juli, hvor tre mennesker mistede livet, og syv andre blev ramt af skud.

Det er kommet frem ved et retsmøde i Københavns Byret torsdag, hvor en 22-årig mand har fået forlænget sin varetægtsfængsling i yderligere fire uger.

Fire mangler at blive afhørt

Den 22-årige har siddet fængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk hospitalsafdeling, og det vil han være frem til i hvert fald 1. december.

Retsmødet torsdag blev holdt for åbne døre. Det var dermed første gang, at offentligheden kunne få indblik i nogle af sagens omstændigheder og politiets efterforskning.

I retsmødet fremlagde specialanklager Søren Harbo en række oplysninger.

Blandt andet kom det frem, at der indtil videre er skrevet 254 vidnerapporter. Yderligere fire vidner mangler stadig at blive afhørt - den ene er mindreårig.

Foruroligende tekster fundet

Derudover kunne anklageren fortælle, at der ved ransagning af den sigtede mands hjem er fundet ting, der kunne tyde på, at et angreb var planlagt – dog ikke nødvendigvis et angreb i Fields.

Blandt andet fandt politiet et dokument, hvori den sigtede havde skrevet om, hvor man kunne ramme sine ofre – for eksempel på kroppen eller i hovedet, og at man skal holde øje med, om folk gemmer sig.

Samt, at man kunne flytte møbler for at beskytte sig selv og oprette en kill zone (en drabszone, red.). Desuden havde han indkøbt en skudsikker vest, som han var iført, da han blev anholdt.

Forsvarer Luise Høj protesterede mod, at oplysningerne om dokumentet kom frem i et åbent retsmøde, ligesom hun påpegede, at dokumentet efter hendes mening er udryk for den sigtedes psykiske sygdom. Ligesom det ikke fremgår, hvornår det er skrevet.

Fund af pistol

Nær toilettet i biografen i Field's, hvor skyderiet ifølge anklagemyndigheden begyndte, blev der også fundet en pistol. Det viste sig ved politiets afprøvning, at den ikke virkede. Den var heller ikke ladt.

I anklagerens gennemgang af sagen kom det også frem, at efterforskningen er ved at være afsluttet, ligesom politiet er ved at færdiggøre arbejdet med at sammensætte en video bestående af forskellige optagelser fra Fields – en video der viser hele forløbet under skyderiet og vil være bærende som bevis under den kommende retssag.

Endelig håber specialanklager Søren Harbo at være færdig med at skrive tiltalen inden jul, selvom det kan ende med at tage længere tid. Retssagen forventes ikke at tage mere end ti dage, og man vil forsøge at få datoerne på plads så hurtigt som muligt.

Ved skyderiet mistede en 17-ĂĄrig dreng, en 17-ĂĄrig pige samt en 47-ĂĄrig mand livet.