Krimi

Svindeltiltalte Shah stilles snart for dommer i Dubai

Nu er der sat dato på retsmøde, hvor dommer i Dubai tager stilling til udlevering af Sanjay Shah.

Den britiske forretningsmand Sanjay Shah, der anklages for at have snydt den danske statskasse for cirka ni milliarder kroner, stilles for en dommer i Dubai 29. august.

Her skal dommeren ifølge TV 2s oplysninger tage stilling til, om han skal udleveres til Danmark.

Sanjay Shah blev anholdt i juni i år. Danmark vil have ham udleveret og har en udleveringsaftale med De Forenede Arabiske Emirater, som Dubai er en del af.

Shah er tiltalt for at have bedraget den danske statskasse for mere end ni milliarder kroner gennem svindel med refusion af udbytteskat.

Selv om en dommer finder, at der er grundlag for at udlevere Shah til Danmark, er det ikke sikkert, det vil ske lige med det samme.

Kan trække ud

Den svindelanklagede forretningsmand kan ifølge TV2s oplysninger appellere afgørelsen helt til Højesteret i Dubai. Og det kan trække ud til sidst på året, før der er en afgørelse.

Hvis det ender med, at han udleveres, vil han ved ankomsten til Danmark blive anholdt og senest 24 timer derefter blive stillet for en dommer.

Faktisk har en dommer allerede taget stilling til, om den formodede svindler skal varetægtsfængsles in absentia - altså uden at Shah selv var til stede. Det skete i foråret 2021 og banede vejen for en international efterlysning.

Sagen mod Sanjay Shah var oprindeligt sat til at begynde 4. oktober ved Retten i Glostrup.

Men i juni blev det oplyst, at behandlingen af sagen er udskudt til 14. august 2023.

Der er planlagt 60 retsmøder.