Krimi

Mand tilstår at have dræbt kvinde

Ifølge sigtelsen stak han kvinden i hals og brystkasse med en kniv og en saks.

En 30-årig mand har søndag i et grundlovsforhør erkendt, at han har dræbt en kvinde.

Den dræbte kvinde blev lørdag fundet på en adresse i Frederikssund, efter at politiet i dagens løb havde efterforsket en sommerhusbrand i Ølsted i Halsnæs Kommune.

- Jeg gjorde det og er stolt af det. Det var den eneste udvej, sagde den 30-årige mand, inden dørene blev lukket i sagen.

Det oplyser TV 2s reporter, som var til stede i retten i Helsingør, hvor manden blev fremstillet klokken 11.00.

Manden er sigtet for manddrab efter paragraf 237, hvilket har en strafferamme på mellem fem år og livstid, samt for brandstiftelse.

Blev irettesat af dommeren

Inden dørene blev lukket i retten, kom det frem, at manden ifølge sigtelsen dræbte kvinden ved at stikke hende i hals og brystkasse med en kniv og en saks samt slag og spark i hovedet i et sådant omfang, at hun afgik ved døden.

Den drabssigtede var klædt i hvidt fra top til tå og var iført et fikseringsbælte, da han ankom til grundlovsforhøret.

Han trippede uroligt med sit ben under grundlovsforhøret og virkede forvirret, da sigtelsen blev læst op, ligesom han modsagde sig navneforbuddet i sagen.

Den 30-årige afbrød også flere gange for at fortælle, at han begik drabet, i en grad så dommeren måtte anmode om, at han kun sagde noget, når dommeren bad ham om det.

Den sigtede er varetægtsfængslet i surrogat frem til 2. september, og Nordsjællands Politi tilføjer, at det skal foregå med anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

I retten kom det desuden frem, at det er begrundet og særlig bestyrket mistanke, som har ført til varetægtsfængslingen.

Sommerhusbrand førte til drabsfund

Det var den videre efterforskning af sagen om sommerhusbranden i Ølsted, som førte til, at politiet fandt den dræbte kvinde i Frederikssund, skriver politiet i en pressemeddelelse.

I løbet af lørdag var Nordsjællands Politi "massivt" til stede med patrulje og helikopter i Ølsted, hvor de ledte efter den mistænkte bag branden.

Den 30-årige mand blev lørdag aften anholdt i København.

Efterforskningslederen, politikommissær Anders Jørgensen, oplyser søndag eftermiddag, at politiet efter varetægtsfængsling af den anholdte mistænkte nu får ro til at efterforske sagen og finde frem til et motiv for drabet.