Krimi

Skænderi mellem to grupper førte til påkørsel i gågade

En restaurantindehaver så en varevogn køre i høj fart i centrum af Nykøbing Falster og påkøre en person.

Tre mænd er blevet anholdt, efter at de i en varebil påkørte en 30-årig mand på Jernbanegade i Nykøbing Falster. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Den forurettede er blevet bragt på hospitalet og meldes uden for livsfare.

Ifølge politiet opstod situationen, da to grupper var oppe og toppes, hvorefter de tre mænd påkørte den 30-årige.

Skred hurtigt til anholdelse

Føreren af varebilen - en 26-årig mand - er sigtet for kvalificeret vold, mens en af passagerne i bilen - en 30-årig mand - er sigtet efter knivloven og for trusler. Den tredje person i bilen er også sigtet for trusler, men er som den eneste blevet løsladt igen. Der er tale om en 25-årig mand.

- Det er selvfølgelig en helt uacceptabel adfærd, og jeg er derfor tilfreds med, at vi hurtigt fik fat i de tre mænd. Der forestår imidlertid stadig noget efterforskning med blandt andet vidneafhøringer, siger politikommissær Bo von Würden Petersen i pressemeddelelsen.

Føreren af varebilen og den 26-årige mand skal senere onsdag for en dommer, der vil tage stilling til, om mændene skal varetægtsfængsles.

Drønede gennem gågaden

Indehaveren af restaurant Mindbjergs på Jernbanegade, Jonas Mindbjerg, fortalte tirsdag aften til TV2 Øst, at en varevogn kom kørende frem og tilbage på Jernbanegade i høj fart tirsdag aften.

- Lige pludselig kører han stærkt igennem gaden (Jernbanegade, red.) og forsvinder for dernæst at vende tilbage og drøne op gennem gågaden en gang til, fortalte Jonas Mindbjerg og tilføjede:

- Man kan se, at han rammer en - det kan man se på videoovervågningen - hvorefter han kører hasarderet og råddent ned igennem gaden og får bilen klemt igennem ved pullerten mellem Jernbanegade og Tværgade.

Ifølge restaurantindehaveren tog varevognen efterfølgende flugten i retning af en parkeringsplads ovenpå Kvicklys varehus i Højbrogade.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 19.41.