Krimi

Politi: Familie afkrævet løsesum på en million kroner under bortførelse

Offer fik trukket hætte over hovedet i en lade på Midtsjælland. Nu ventes en af de tiltalte at tilstå.

Med en hætte trukket over hovedet blev en mand i mere end to uger sidste sommer holdt fanget i en lade på Midtsjælland, før politiet befriede ham.

Han var blevet udsat for mishandling, mens familien blev præsenteret for et krav om en løsesum på en million kroner.

Sådan lyder nogle af påstandene i en usædvanlig straffesag mod fire mænd.

Tiltalen blev rejst i maj, men nu ventes den ene at være parat til at aflægge tilståelse over for en dommer.

Det sker i et retsmøde fredag, fremgår det af en retsliste for Retten på Frederiksberg.

Forsøgte at skaffe penge

Offeret i sagen er en mand i 30'erne. Inden han blev bortført i Brønshøj om aftenen 7. juli, var han blevet overvåget. En gps-tracker var blevet monteret på den bil, som han kørte i.

I forvejen var laden ved Osted indrettet til at tage imod offeret. Her var ledningsstumper, stole og gaffatape klar.

Den bortførte fik trukket en hætte over sit hoved, så han konstant i de følgende mange dage sad i mørke og intet kunne se, lyder beskrivelsen i anklageskriftet.

Fastspændingen førte til føleforstyrrelser i det ene ben. Han fik kun lidt mad at spise. Og han måtte tåle at sidde skiftevis i varme og kulde. En luftblæser var redskabet, som indgik i den behandling, som Københavns Politi har karakteriseret som mishandling.

Formålet var at få ham til at skaffe penge, men han magtede – ifølge anklageskriftet – ikke at leve op til bortførernes ønske.

Derefter blev familiemedlemmer i Aarhus og København kontaktet. Kravet var en løsesum på en million kroner, som skulle veksles og overføres til udlandet. Afpresningen skete blandt andet via beskedtjenesten Facebook Messenger, hedder det i anklagemyndighedens beskrivelse.

Forbrydelserne stoppede først 22. juli, altså efter 15 dage. Politiet slog til og befriede offeret. Samtidig blev tre af de formodede gerningsmænd anholdt. Den fjerde og sidste anholdelse skete i oktober.

Omfattende efterforskning

I en pressemeddelelse i maj beskrev anklager Emilie Klausen efterforskningen af sagen som meget omfattende.

- Det har været et stort arbejde for politiet og anklagemyndigheden at rede alle trådene ud og danne grundlaget for tiltalerejsning, udtalte hun.

Efter planen skal et nævningeting i Retten på Frederiksberg i december og et par måneder frem behandle sagen.

Men den ene af de fire, en 23-årig mand, er nu tilsyneladende parat til at tilstå. Retsmødet finder sted fredag eftermiddag.