Skyderi i Fields

To teenagere og én russisk statsborger dræbt ved skyderi i Field's

Politiet har etableret et pårørendecenter i Amagerhallen i Kastrup, hvor de personer, der var til stede under skyderiet i Field’s, kan søge hjælp.

De tre personer, som søndag aften blev dræbt ved et skyderi i storcenteret Field's i København, er to unge og én voksen.

Helt konkret er der tale om en 17-årig dansk teenagedreng, en 17-årig dansk teenagepige og en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, men bosiddende i Danmark, oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Søren Thomassen ved et pressemøde mandag morgen.

Foruden de tre dræbte er fire andre ramt af skud. Søren Thomassen fortæller, at der her er tale om to danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, en 50-årig mand og en 16-årig teenagepige. Alle fire er på hospitalet og i alvorlig tilstand, men på nuværende tidspunkt stabile, oplyser chefpolitiinspektøren.

- Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre. Det drejer sig hverken om køn eller andet, siger han.

Der er også en række lettere tilskadekomne, som, i forbindelse med at de har forsøgt at komme væk fra centret, har fået mindre skader, meddeler politiet. Men ingen af dem er blevet ramt af skud, understreger chefpolitiinspektøren.

Politiet: Lad være med at dele videoer på sociale medier

Søndag aften etablerede politiet et såkaldt pårørendecenter i Amagerhallen på Løjtegårdsvej 64 i Kastrup for de personer, som var til stede under skyderiet i Field’s. Her er det muligt at modtage psykologhjælp.

Politiet appellerer desuden til, at man hjælper politiet med eventuelle optagelser eller iagttagelser, men de beder om at lade være med at dele videoer med tilskadekomne eller dræbte på sociale medier af hensyn til de pårørende.

Røde Kors har også opfordret til, at man kontakter Offerrådgivningen i København, hvis man har brug for at tale med nogen om skyderiet i Field's. Her sidder rådgivere klar ved telefonen døgnet rundt.

Mandag morgen havde Offerrådgivningen modtaget omkring 100 opkald, og der er usædvanlig travlt, oplyste Røde Kors tidligere til TV 2. Offerrådgivningen har telefonnummer 21 20 91 70.

Mistænkt arbejdede formentligt alene

Efter søndagens skyderi ved Fields blev en 22-årig "etnisk" dansk mand anholdt med en riffel og ammunition på sig. På nuværende tidspunkt arbejder politiet ud fra den teori, at han har arbejdet alene.

- Ud fra det arbejde vi har lavet henover natten, er der intet, der peger på, at den mistænkte, som vi har anholdt, har arbejdet sammen med andre eller fået hjælp fra andre, lyder det fra chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

I løbet af natten har politiet kigget på dokumenter og lavet ransagninger. Senere i dag vil den mistænkte, den 22-årige danske mand, blive fremstillet i grundlovsforhør. Tidspunktet meldes ud senere, oplyser Søren Thomassen.